1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Türkiye’den Alman şirketlere Çin’de şarj ağı ortaklığına rekabet izni

Türkiye’den Alman şirketlere Çin’de şarj ağı ortaklığına rekabet izni

Rekabet Kurumu, Türkiye’de de faaliyette bulunan Alman otomobil üreticileri BMW ve Mercedes-Benz’e Çin’de şarj ağı kurmak için kurdukları ortaklığa izin verdi.

Türkiye’den Alman şirketlere Çin’de şarj ağı ortaklığına rekabet izni

Enerji Günlüğü - Alman otomobil üreticileri BMW ve Mercedes-Benz'in Çin’de elektrikli otomobiller için hızlı şarj ağı inşa etmek amacıyla kurdukları ortak girişime rekabet izni verildi. 

Rekabet Kurumu (RK), Alman otomotiv şirketleri Mercedes-Benz Group China Ltd. ve BMW Brilliance Automotive Ltd. tarafından batarya ile çalışan elektrikli araçlar için Çin’de kamuya açık bir şarj altyapısı ağı geliştirecek ve işletecek tam işlevsel bir ortak girişim kurulması işlemine izin verildiğini açıkladı.

Ortaklar, şarj konusundaki bilgi birikimlerini ve Çin'in yeni enerjili araç piyasası hakkındaki "derin anlayışlarını" kullanarak Çin’de şarj istasyonları kuracaklar. İlk şarj istasyonları, Çin'de yeni enerjili araçların yaygın olduğu önemli bölgelerde bu yıl faaliyete geçecek. Ortak girişimin 2026 sonu itibarıyla toplam 7.000 şarj noktası barındıran 1.000 istasyon işletmesi bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler