1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Türkiye’den Azerbaycan’a enerji verimliliği için 600 bin avro

Türkiye’den Azerbaycan’a enerji verimliliği için 600 bin avro

Türkiye, Azerbaycan tarafından enerji verimliliği projelerinde kullanılmak üzere, Doğu Avrupa Enerji Verimliliği ve Çevre Ortaklığı Bölgesel Fonu’na 600 bin avro aktaracak. 

Türkiye’den Azerbaycan’a enerji verimliliği için 600 bin avro

Enerji Günlüğü - Türkiye, Azerbaycan tarafından enerji verimliliği projelerinde kullanılmak üzere, Doğu Avrupa Enerji Verimliliği ve Çevre Ortaklığı Bölgesel Fonu’na 600 bin avro aktaracak. 

Türkiye’nin Doğu Avrupa Enerji Verimliliği ve Çevre Ortaklığı Bölgesel Fonuna Katılımına İlişkin Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Arasındaki Katkı Anlaşması yürürlüğe girdi. 

16 Kasım 2020 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) arasında imzalanan ve 3488 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı uyarınca yürürlük kazanan Anlaşma kapsamında Türkiye; Azerbaycan tarafından kullanılmak üzere, Doğu Avrupa Enerji Verimliliği ve Çevre Ortaklığı Bölgesel Fonu’na 600.000 avro katkıda bulunacak. 

Anlaşmada belirlenen katkı tutarı, Türkiye-EBRD İşbirliği Fonu hesabından banka havaleleriyle 2021, 2022 ve 2023 yıllarının 31 Aralık günlerinde, 3 eşit taksitte ödenecek. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler