1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Türkiye`den Cibuti`ye enerji desteği

Türkiye`den Cibuti`ye enerji desteği

Enerji Günlüğü - Bir Doğu Afrika ülkesi olan Cibuti'nin enerji ihtiyacının sağlanması için Türkiye'nin ülkeye yardımcı olacağını belirten...

Türkiye`den Cibuti`ye enerji desteği

Enerji Günlüğü - Bir Doğu Afrika ülkesi olan Cibuti'nin enerji ihtiyacının sağlanması için Türkiye'nin ülkeye yardımcı olacağını belirten Enerji Bakanı Taner Yıldız,  “Bu ülkenin  jeotermal ve diğer enerji kaynaklarının değerlendirilmesi için Eximbank'tan 15 milyon dolarlık destek sağlanması konusunda hazırlık yapılıyor “ dedi.

Cibuti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Yakup Mahmut'u ağırlayan Taner Yıldız,

Cibuti'nin enerji ihtiyacına ilişkin konuları görüştüklerini ifade ederek, bu ülkenin  jeotermal ve diğer enerji kaynaklarının değerlendirilmesi için Eximbank'tan 15 milyon dolarlık destek sağlanması konusunda hazırlık yapıldığını bildirdi. Yıldız, "Türkiye'deki sondaj makineleri biliyorsunuz ülkemizdeki işlerine ancak yetişebiliyorlar. Bizim de bu manada ihtiyaçlarımız var. Hem kalıcı olması açısından hem orada sürdürülebilir olması açısından sondaj makinelerini Cibuti tedarik etmiş olacak. Cibuti, yerli kaynaklarla kendi elektriğini tedarik edecek" açıklamasını yaptı.

Öte yandan Cibuti Bakanı Mahmut ise Cibuti ve Türkiye arasındaki ilişkilerin eskilere dayandığını söyleyerek, enerji alanında Türkiye ile gerçekleştirecekleri işbirliğinin yalnızca ekonomik anlamda değil aynı zamanda kültürel ve dini manada çok büyük önem taşıdığını anlattı.

Önceki ve Sonraki Haberler