1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkiye`den Gazze`ye yüzer santral gidecek

Türkiye`den Gazze`ye yüzer santral gidecek

Enerji Günlüğü - Filistin'in elektrik sorununu çözmek için Türkiye'den Gazze'ye bir yüzer elektrik santrali gönderilecek.Enerji Bakanı Taner Yıldız...

Türkiye`den Gazze`ye yüzer santral gidecek

Enerji Günlüğü - Filistin'in elektrik sorununu çözmek için Türkiye'den Gazze'ye bir yüzer elektrik santrali gönderilecek.

Enerji Bakanı Taner Yıldız Filistin Enerji Bakanı Ömer Kittaneh ile görüştü. Bakan Yıldız, görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında, İsrail'in saldırıları sonucu altyapısı büyük zarar görmesi gördüğü için enerji sıkıntısı yaşayan Filistin'e bir yüzer santral gönderileceğini belirtti.

İSRAİL'DEN NEGATİF YAKLAŞIM GELMEDİ

Yüzer santral gemisinin gönderilmesi için gerekli izinlerin alınması gerektiğini belirten Bakan Yıldız "Yüzer enerji gemisinin gönderilmesi konusunda Filistin, İsrail ile temasa geçti, İsrail'den negatif bir yaklaşım gelmedi" dedi. Enerji Bakanı Yıldız, İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukasının enerji sektörünü olumsuz etkilediğini belirterek, "Gazze'de 20 saat elektrik kesik, sadece dört saat elektrik verilebiliyor" diye konuştu.

GAZZE KIYISININ HAZIRLANMASI GEREK

Türkiye'den gönderilecek yüzer santralin faaliyet gösterebilmesi için Gazze limanındaki şartların düzeltilmesi gerektiğini beliten Bakan Yıldız, bunun da 1-1.5 ay alabileceğini belirterek, şöyle dedi:

"Ambargonun enerji kısmının askıya alınmasıyla bunlar yapılabilir...Yıllık 220,000 ton yakıt ihtiyacının ambargodan öte tutulması lazım. İsrail konuyu biliyor. İsrail tarafı bununla alakalı nasıl bir tavır alacağını önümüzdeki günlerde açıklayacaktır. Bu insani bir durumdur."

FİLİSTİN'İ KARADENİZ HOLDİNG'İN YÜZER SANTRALLERİ (POWERSHIP) AYDINLATACAK 

KARKEY'DEN (KARADENİZ HOLDİNG) IRAK'A ELEKTRKİ İHRACINA DEVAM

Önceki ve Sonraki Haberler