1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkiye’den Gürcistan’ın OTSP çalışmalarına destek 

Türkiye’den Gürcistan’ın OTSP çalışmalarına destek 

Türkiye, Gürcistan’ın Organize Toptan Satış Piyasası (OTSP) oluşturma çalışmalarına destek verecek. 

Türkiye’den Gürcistan’ın OTSP çalışmalarına destek 

Enerji Günlüğü - Türkiye, Gürcistan’ın Organize Toptan Satış Piyasası (OTSP) oluşturma çalışmalarına destek verecek. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nu (EPDK) ziyaret eden Gürcistan heyetiyle görüşen EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Gürcistan ve Türkiye arasındaki mevcut elektrik enterkoneksiyon kapasitesinin önemine değinirken, Gürcistan’ın organize toptan satış piyasası oluşturulması çalışmalarına olan desteğini ifade etti. 

EPDK’nın yaptığı düzenlemelerle örnek teşkil ettiğini ifade eden Yılmaz: “Gürcistan ile tecrübelerimizi paylaşmaktan büyük memnuniyet duyacağız. EPDK olarak bu işbirliğini geliştirmek için üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi. 

“İŞBİRLİĞİ YOL GÖSTERİCİ OLACAK”

Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakan Yardımcısı David Tvalabeishvili de yaptığı konuşmada, EPDK’ya verdiği destek için teşekkür ederek özellikle Gürcistan’ın organize toptan satış piyasasının oluşturulması sürecinde sağlanacak işbirliğinin kendileri için yol gösterici olacağını ifade etti. 

Görüşmenin ardından Gürcistan heyetine EPDK yetkilileri tarafından Türkiye elektrik piyasasının genel yapısı ve organize toptan satış piyasaları ile son kaynak tedarik tarifeleri ile ilgili sunum yapıldı. Toplantıya katılan EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu da EPİAŞ’ın faaliyetleri ile ilgili bir sunum paylaştı. 

Önceki ve Sonraki Haberler