1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye’den Kıbrıs doğalgaz aramalarına ilişkin açıklama

Türkiye’den Kıbrıs doğalgaz aramalarına ilişkin açıklama

Enerji Günlüğü - Türkiye Dışişleri Bakanlığı, ExxonMobil'in Kıbrıs Adası açıklarındaki 10 numaralı parselde doğalgaz arama faaliyeti başlatmasının...

Türkiye’den Kıbrıs doğalgaz aramalarına ilişkin açıklama

Enerji Günlüğü - Türkiye Dışişleri Bakanlığı, ExxonMobil'in Kıbrıs Adası açıklarındaki 10 numaralı parselde doğalgaz arama faaliyeti başlatmasının bölgenin istikrarına katkıda bulunmadığını ve sorunun çözümü açısından da belirli hassas dengeleri değiştirebileceği uyarısını yaptı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD'nin Exxon Mobil şirketinin Kıbrıs Adası açıklarında arama faaliyeti başlatmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada Aksoy, Exxon Mobil’in Rumlarla anlaşıp Kıbrıs açıklarında gaz ve petrol aramasına tepki göstererek, “Rumların tek yanlı arama çalışmalarına iştirak eden şirketlere ikazımızı yineliyoruz” dedi. Aksoy, “Kendi kıta sahanlığımıza ilaveten, KKTC’nin Türk Petrolleri’ne verdiği ruhsat sahalarında da faaliyetlerde bulunmaya başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Adası çevresindeki tüm doğal kaynakların sadece Kıbrıs Rum tarafına değil, her iki tarafa da ait olduğu' hatırlatması yapan Aksoy, "Bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da KKTC ile eşgüdüm içinde, Kıbrıs Türk halkının, Ada'nın ortak sahibi olarak, uluslararası hukuktan kaynaklanan hak ve çıkarlarını korumak amacıyla, gerekli diplomatik ve siyasi adımları atmayı sürdüreceğiz" diyen Dışişleri Sözcüsü, "Kendi kıta sahanlığımıza ilaveten, KKTC'nin Türk Petrolleri'ne verdiği ruhsat sahalarında da faaliyetlerde bulunmaya başlayacağız” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler