1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye’den Rum kesiminin gaz ruhsatına tepki

Türkiye’den Rum kesiminin gaz ruhsatına tepki

Türkiye, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin ExxonMobil-Qatar Petroleum Konsorsiyumu’na karasularında bulunan 5’inci parsel için verdiği doğal gaz arama lisansının Kıbrıs Türklerinin haklarını görmezden geldiğini açıkladı.

Türkiye’den Rum kesiminin gaz ruhsatına tepki

Enerji Günlüğü - Türkiye, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin ExxonMobil-Qatar Petroleum Konsorsiyumu’na karasularında bulunan 5’inci parsel için verdiği doğal gaz arama lisansının Kıbrıs Türklerinin haklarını görmezden geldiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Bakanlar Kurulu’nun Exxon Mobil-Katar Petrolleri Ortaklığı’ndan oluşan konsorsiyuma Kıbrıs açıklarında 5 numaralı ruhsat sahası için doğal gaz arama izni vermesi üzerine bir açıklama yaptı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç tarafından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu ruhsat sahasının bir bölümünün Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki kıta sahanlığını ihlal ettiği ve “bu tek taraflı adımın Ada’nın ortak sahibi Kıbrıs Türklerinin haklarını da görmezden geldiği belirtildi. 

Açıklamada, “Türkiye, hiçbir yabancı ülkenin, şirketin veya geminin deniz yetki alanlarımızda izinsiz olarak hidrokarbon arama faaliyetlerinde bulunmasına, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da asla fırsat vermeyecek, ülkemizin ve KKTC’nin haklarını kararlılıkla savunmaya devam edecektir” denildi.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler