1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkiye’nin elektrik tarihi kitap oldu

Türkiye’nin elektrik tarihi kitap oldu

Türkiye Elektrik Sanayi Birliği, Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye Elektrik Tarihi kitabını yayımladı

Türkiye’nin elektrik tarihi kitap oldu

Eneri Günlüğü - Türkiye Elektrik Sanayi Birliği (TESAB) tarafından yayımlanan Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye Elektrik Tarihi kitabı enerji sektörüyle buluştu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda yapılan lansman ile görücüye çıkan eser Türkiye elektrik tarihini kapsamlı şekilde ele alan ilk eser olarak dikkat çekti.

E-Kitaba ücretsiz olarak ulaşmak için tıklayın!

Lansmanda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Zafer Demircan, çalışmanın Türkiye’nin elektrik serüvende büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, bu eserin internet ortamına taşınarak canlı, yaşayan bir eser haline getirilmesini, sektör temsilcilerinin katkı sunmasını istedi.

32 YAZAR KATKI SAĞLADI

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren TESAB Yönetim Kurulu Başkanı ve EÜAŞ Genel Müdürü Zafer Benli, “Türkiye Elektrik Sanayi Birliği olarak Cumhuriyetimizin 100. Yılına yakışır uluslararası ve ulusal çalışmaları arka arkaya hayata geçiyoruz.

Bu kapsamda ilk olarak, CIGRE Güneydoğu Avrupa Bölge Başkanlığımızı başarıyla tamamladık. Ekim ayında düzenlendiğimiz 4. SEERC İstanbul Konferans’ımızla 25 farklı ülkeden 650 akademisyen, üst düzey yönetici ve uzmanın katıldığı konferansımız ile “Avrupa’nın Beyin Takımını” ülkemizde ağırlamış olduk.

Cumhuriyetimizin 100. Yılına atfettiğimiz ve bugün tanıtılacak “elektrik tarihi” kitabımızla da sektörümüze önemli bir zihni katkı sağlamayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

zafer-benli.jpg

Akademi, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla hazırlanan esere 32 yazar katkı sağladı.

E-Kitaba ücretsiz olarak ulaşmak için tıklayın!

Önceki ve Sonraki Haberler