1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Türkiye`nin en kaliteli petrolü Batman`dan çıktı

Türkiye`nin en kaliteli petrolü Batman`dan çıktı

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü Kozluk ilçesinde yaptığı sondaj çalışmasında, Türkiye'nin...

Türkiye`nin en kaliteli petrolü Batman`dan çıktı

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü Kozluk ilçesinde yaptığı sondaj çalışmasında, Türkiye'nin en verimli petrolüne ulaştı.

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü Kozluk ilçesinin 15 kilometre uzağındaki Kuzey Arıkaya-1 kuyusunda yaptığı sondaj çalışmasında, 2 bin 950 metrede petrol buldu. Kuzey Arıkaya-1 kuyusunda çıkan artezyen petrolün gravitesi ve günlük üretiminin 10 gün sonra açıklanacağı belirtildi.

Sondaj ekiplerinin önümüzdeki günlerde kuyuyu terk edeceğini ve kuyu tamamlama hizmetleri servisinin kuyuyu tamamlayacağını ifade eden TPAO çalışanları, "Muhtemelen 10 gün içinde üretim müdürlüğü kuyuyu teslim alarak üretime geçecektir.

Burada iyi petrol bulunduğunu net olarak söyleyebiliriz ama gravite ve rezerv konusunda şimdiden konuşmak erken" dedi. Kuzey Arıkaya-1 kuyusunda petrolün bulunmasından sonra bölge müdürü ile üst düzey yetkililerin sahaya giderek çalışmalar hakkında bilgi aldıkları öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler