1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Türkiye’nin enerji stratejisi Mutlu Koç’tan sorulacak

Türkiye’nin enerji stratejisi Mutlu Koç’tan sorulacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’na Mutlu Koç getirildi. Koç bu görevi vekaleten yürütüyordu.

Türkiye’nin enerji stratejisi Mutlu Koç’tan sorulacak

Enerji Günlüğü - Enerji bürokrasisinde kritik bir göreve atama yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’na bu görevi vekaleten yürüten Mutlu Koç atandı. 

1977 Almanya doğumlu Mutlu Koç, Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitirdi. 2000-2002 döneminde Koç Üniversitesi’nden işletme dalında yüksek lisans diploması aldı. 2004 yılında (mülga) Hazine Müsteşarlığı Kamu İktisadi Teşebbüsleri Genel Müdürlüğü Enerji ve Maden Sektörü Dairesi’nde uzman yardımcısı olarak göreve başladı. Mutlu Koç, Türkiye elektrik enerjisi piyasasında türev enstrümanların uygulanabilirliğine yönelik uzmanlık tezi ile 2008 yılında uzman oldu. 

Bugüne kadar elektrik ve doğal gaz piyasasının serbestleşmesi, maliyet bazlı fiyatlandırma mekanizmasının geliştirilmesi ve enerji sektörüne yönelik mevzuat çalışmaları başta olmak üzere, enerji piyasalarının gelişimi sürecinde çeşitli çalışmalara katıldı. 

2010-2012 döneminde ABD’de Kolombiya Üniversitesi’nde kamu yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı. Söz konusu eğitim sürecinde, enerji ve çevre konsantrasyonu kapsamında dersler aldı, projelerde görev yaptı. 

2012 yılında (mülga) Hazine Müsteşarlığı Kamu İktisadi Teşebbüsleri Genel Müdürlüğü Yıllık Programlar ve Bütçe Dairesi’nde Daire Başkanı olarak göreve başladı. Ocak 2014-Eylül 2022 döneminde sırasıyla; (mülga) Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nda, (mülga) Başbakan Yardımcılığı’nda, (mülga) Kalkınma Bakanlığı’nda, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nda, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda Bakan/Başkan Danışmanı olarak görev yaptı. 

2014-2016 döneminde Posta ve Telgraf Teşkilatı AŞ’de, 2021-2022 döneminde Ziraat Portföy Yönetimi AŞ’de yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. 10 Eylül 2022 tarihinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlendi. 13 Eylül 2022 itibarıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkan Vekilliği görevine atandı. 

Önceki ve Sonraki Haberler