1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkiye'nin ilk dalga enerji santrali İsrailliler'den

Türkiye'nin ilk dalga enerji santrali İsrailliler'den

İsrailli Eco Wave Power ve Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu açıklarında Karadeniz sularında enerji üretimi için 77 MW kurulu gücünde Türkiye'nin ilk dalga enerji santralini kuracaklar.

Türkiye'nin ilk dalga enerji santrali İsrailliler'den

Enerji Günlüğü - Türk-İsrail ortaklığında Karadeniz’in dalgalarından elektrik üretilecek. 77 MW kurulu gücündeki santral, dünyanın en büyük ve Türkiye'nin ilk dalga enerji santrali olacak.

İsrail şirketi Eco Wave Power, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki olan OREN Ordu Enerji ile dünyanın en büyük ve Türkiye'nin ilk dalga enerji santrali projesi için anlaşma imzaladığını duyurdu. İmzalanan anlaşma kapsamında Karadeniz sularında 77 megavata varan kurulu güce sahip dalga enerji santrali kurulacak. Projenin değeri 150 milyon dolar olarak tahmin ediliyor.

OREN, elektrik santralinin faaliyete geçmesinden itibaren 25 yıllık bir süre için potansiyel olarak uygun dokuz dalgakıranı Eco Wave Power'a tahsis edecek. Eco Wave Power, santralin inşası, devreye alınması ve santralden elde edilen elektriğin saha için belirlenecek onaylı üretim kotasına göre satışından sorumlu olacak.

GÜLER: DALGA ENERJİSİ ÇEVRE DOSTU BİR ENERJİ

Karadeniz’in dalgalarından da enerji üretimi çalışmalarına başladıklarını söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, “Deniz dalgalarından elektrik enerjisi üretmek için çalışmalarımızı yaptık. Çalışma arkadaşlarımız İsrail’de de görüşmeler yaptılar. Türk-İsrail ortaklığında dalga enerjisi üretimi için 150 milyonluk dolarlık anlaşma imzaladık. İnşallah Karadeniz’imizin dalgalarından enerji üretimi gerçekleştirmiş olacağız. Dalga enerjisi çevre dostu tertemiz bir enerji” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler