1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Türkiye’nin ilk Enerji Verimli Ürünler Fuarı açıldı

Türkiye’nin ilk Enerji Verimli Ürünler Fuarı açıldı

Enerji Günlüğü - Enerji Verimliliği Derneği (ENVER), İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) ev sahipliğinde Türkiye’nin ilk Enerji Verimli Ürünler...

Türkiye’nin ilk Enerji Verimli Ürünler Fuarı açıldı

Enerji Günlüğü - Enerji Verimliliği Derneği (ENVER), İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) ev sahipliğinde Türkiye’nin ilk Enerji Verimli Ürünler Fuarı İstanbul'da açıldı.

Enerji Verimliliği Derneği (ENVER), İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) ev sahipliğinde Türkiye’nin ilk Enerji Verimli Ürünler Fuarı’nı gerçekleştiriyor. İstanbul Fuar Merkezi'nde 4-5 Kasım tarihleri arasında açık kalacak Fuar’da, enerji kaynaklarının kullanımında sürdürülebilir verimlilik sağlamaya yönelik uygulamalar tanıtılıyor.

Enerji Verimliliği Derneği İstanbul Şube Başkanı Rasim Mazlum, Fuar'ın açılış konuşmasında Türkiye genelinde 19 şubesi olan derneğin bugüne dek gerçekleştirdiği çalışmaları özetleyerek şunları söyledi:

“ENVER olarak bu sene ilk kez düzenlediğimiz Enerji Verimli Ürünler Fuarı, Türkiye’de bir ilk olma niteliği taşıyor. İnanıyorum ki bu fuar ilerleyen yıllarda çok daha büyük ses getirecektir. Hem derneğimizin hem de fuarımızın amacı, sadece bilinçlendirme değil. Enerji Bakanlığımız ile Türk Standartları Enstitüsü arasında yapılan protokol gereği, ENVER olarak enerji verimli ürünlere sertifikasyon sağlayan ‘etiket’ler veriyoruz. Bu etiket, tüketicinin enerji verimliliği anlamında doğru ürünü seçmesinde belirleyici. Alışverişte ENVER etiketini görerek seçeceğiniz ürün, TSE’den onaylanmış, enerji verimliği konusunda şüphe götürmeyecek bir ürün olacaktır. Önümüzdeki dönemde bu ürünlerin sayısının giderek artacağına inanıyoruz. Tüketicileri, alışverişlerinde ENVER etiketi bulunan ürünleri tercih ederek hem ülke ekonomisine hem de aile bütçelerine katkıda bulunmaya davet ediyoruz. ”

Enerji Verimliliği Derneği’nin verilerine göre, Türkiye’de bilinçli enerji tüketimi sayesinde elde edilecek bir yıllık tasarrufla 3.600 okul, üç Boğaz Köprüsü, üç havalimanı, 738 tam donanımlı hastane yapılabiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler