1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Türkiye’nin ilk YEK-G Sertifikası Zorlu Enerji’den 

Türkiye’nin ilk YEK-G Sertifikası Zorlu Enerji’den 

EPİAŞ tarafından hizmete açılan YEK-G piyasasının ilk işlemini yaparak Türkiye’nin ilk YEK-G sertifikasının sağlayıcısı oldu. 

Türkiye’nin ilk YEK-G Sertifikası Zorlu Enerji’den 

Zorlu Enerji, EPİAŞ tarafından hizmete açılan YEK-G piyasasının ilk işlemini yaparak Türkiye’nin ilk YEK-G sertifikasının sağlayıcısı oldu. 

Zorlu Enerji, 15 Haziran tarihinde EPİAŞ’ın uzlaştırma sonrası uygulamaya açtığı YEK-G sistemi üzerinden ihraç yoluyla ilk sertifikasını oluşturup itfa yolu ile kullandırarak bir ilke imza attı. Zorlu Enerji, Kızıldere 3 Jeotermal Enerji Santrali’nden ürettiği enerjiyi, Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Uşak illerinden oluşan Osmangazi Bölgesi’nde bulunan perakende ofis binalarında kullanarak, binalarını yeşil enerji sertifikası ile belgelendirmiş oldu. 

Türkiye’deki elektrik üretiminin tamamını yenilenebilir kaynaklardan gerçekleştiren şirket, ürettiği enerjiyi bireysel ve kurumsal aboneleri ile dileyen serbest tüketicilerin de kullanımına sunacak.

YEK-G SİSTEMİ

Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. (EPİAŞ), elektriğin üretimi ve tüketiminde yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını yaygınlaştırılmak, belgelemek ve çevre koruma amaçlarıyla, 01 Haziran 2021 tarihinde Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti (YEK-G) Sistemini devreye almıştır.   

Sistem kapsamında şirketler, Avrupa Birliği’nin Paris Anlaşması ile şart koştuğu tedarik zincirinin kaynağını belgelemesi konusunda YEK-G’den faydalanabilecek ve dileyen tüketiciler yeşil enerji kullanma imkanı bulacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler