1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkiye’nin ilk yerli ve elektrikli minibüsü görücüye çıktı

Türkiye’nin ilk yerli ve elektrikli minibüsü görücüye çıktı

Enerji Günlüğü – Karsan'ın geliştirdiği Türkiye’nin ilk yerli ve elektrikli minibüsü Karsan Jest,  IAA Hannover Fuarı’nda sergilendi.Karsan,...

Türkiye’nin ilk yerli ve elektrikli minibüsü görücüye çıktı

Enerji Günlüğü – Karsan'ın geliştirdiği Türkiye’nin ilk yerli ve elektrikli minibüsü Karsan Jest,  IAA Hannover Fuarı’nda sergilendi.

Karsan, Türkiye’nin ilk yerli ve elektrikli minibüs modelini dünyanın en önemli ticari araç fuarlarından biri olan IAA Hannover’de tanıttı. Karsan Jest isimli araç çevre dostu ve engelli erişim özelliğine sahip.

Karsan Jest’in elektrikli versiyonunun dünya tanıtım etkinliğiyle ilgili görüşlerini ifade eden Karsan CEO’su Okan Baş, 165 km’lik menzile sahip olan sıfır emisyonlu, elektrikli Karsan Jest’in menzil uzatıcı ek sistemler ile toplam menzilinin 300 km’nin üzerine çıkabildiğine dikkat çekti. 

Okan Baş, “Seri üretime hazır, sıfır emisyonlu elektrikli Karsan Jest, aynı zamanda ülkemizin yerli üretim özelliği taşıyan ilk elektrikli minibüs modeli olma özelliğiyle de ön plana çıkıyor. Tekerlekli  sandalye  alabilen,  fabrika  çıkışlı  ilk elektrikli  minibüs unvanına da sahip Karsan Jest, tüm ülkeler için dar şehir yollarında kullanıcılar için en çevreci çözümü sunuyor. 80 km/s’lik maksimum hıza sahip elektrikli Jest’i öncelikle burada tanıtarak farklı ülkelerden siparişler alabilmeyi arzu ediyoruz” dedi.

İlk lansmanından  bu  yana sadece İstanbul’da  120  farklı  hatta,  2.150’den  fazla kişinin tercihi olduğunu kaydeden Baş, Türkiye  genelinde ise  50’nin  üzerinde  ilde  4.000 adedin üzerinde  satış gerçekleştirdiklerini belirtti. 

Baş, "Karsan Jest,  Avrupa’da  ilk olarak Romanya’da Oradea Belediyesi yolcu taşımacılığı filosunda hizmet vermeye başlamıştı. Dominik  Cumhuriyeti’nde  Punta  Cana  Uluslararası  Havalimanı’na  satışı  gerçekleştirilen Jest’lerle  birlikte  Karsan  ilk  kez  Amerika  kıtasına  da  giriş  yapmıştı.  Hali hazırda Karsan  Jest, Avusturya, Macaristan, Almanya, Bulgaristan, Romanya ve Gürcistan’da da kullanılıyor." dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler