1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Türkiye'nin ilk Yüzer GES'i elektrik üretmeye başladı

Türkiye'nin ilk Yüzer GES'i elektrik üretmeye başladı

Enerji Günlüğü - İstanbul Enerji, İSKİ ile birlikte Büyükçekmece gölü üzerinde kurulumunu tamamladığı Türkiye'nin ilk Yüzer GES'ini devreye...

Türkiye'nin ilk Yüzer GES'i elektrik üretmeye başladı

Enerji Günlüğü - İstanbul Enerji, İSKİ ile birlikte Büyükçekmece gölü üzerinde kurulumunu tamamladığı Türkiye'nin ilk Yüzer GES'ini devreye aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştiraki olan İstanbul Enerji A.Ş., büyüyen şehirdeki artan enerji ihtiyacını karşılamak için geniş yüzey alanına sahip olan su havzalarının ve barajların şehrin elektrik üretimine katkıda bulunmasını sağlamak amacıyla İSKİ ile birlikte 240 kilovatlık Türkiye’deki ilk Yüzer Güneş Enerji Santralini Büyükçekmece gölü üzerinde devreye aldığını duyurdu. 

Santralde 960 adet 260W gücünde polikristal fotovoltaik panel kullanıldı. Santralde enerji üretiminin yanı sıra göldeki buharlaşma ve ekosistemsel etkiler de araştırılacak. Tesis kurulumunun tamamlanmasının ardından başlanan AR-GE çalışmaları 12 ay sürecince devam edecek olup, yüzdürücü sistemlerin enerji üretimi, su kalitesi, ekosistem üzerine etkileri (su canlıları, yosun oluşumu vb.) karşılaştırmalı olarak izlenecek. 

Büyükçekmece üzerine kurulu Yüzer GES her sene 180 ton CO2 salınımını engelleyecek.

TÜRKİYE'NİN İLK YÜZER GES'İNİN PANELLERİ BEREKET ENERJİ'DEN

Önceki ve Sonraki Haberler