1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye'nin kaya gazı kaynakları değerlendirilecek

Türkiye'nin kaya gazı kaynakları değerlendirilecek

Enerji Günlüğü - Türkiye'de 2017-2019 yıllarında yapılması planlanan 8 adet kaya gazı sondajının 3'ü 2017 yılında yapılacak.Bakanlar Kurulu'nun 2017...

Türkiye'nin kaya gazı kaynakları değerlendirilecek

Enerji Günlüğü - Türkiye'de 2017-2019 yıllarında yapılması planlanan 8 adet kaya gazı sondajının 3'ü 2017 yılında yapılacak.

Bakanlar Kurulu'nun 2017 Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Kararının eki Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Buna göre, 2017 yılında Türkiye'nin kaya gazı envanteri hazırlanacak ve kaya gazı ile ilgili 2017-2019 yıllarında yapılması planlanan 8 adet sondajın 3'ü 2017 yılında yapılacak.

Programda, "Enerji üretiminde dışa bağımlılığın azaltılması hedefiyle uyumlu olarak yurtiçi ve yurtdışında petrol ve doğal gaz arama faaliyetleri hızlandırılacak, linyit kömürü ve jeotermal gibi yerli kaynakların potansiyelinin tespitine yönelik arama faaliyetleri azami düzeye çıkarılacaktır. Kaya gazı konusunda ise kapsamlı araştırma faaliyetlerinin yürütülmesi sağlanacaktır." denildi. 

MTA YENİDEN YAPILANDIRILACAK

Programda daha önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın da dile getirdiği üzere MTA'nın yeniden yapılandırılması da ele alınıyor. Gelecek yıl Dünyadaki benzer örnekler dikkate alınmak suretiyle MTA'nın fiziksel yapısı küçük, teknik kapasitesi yüksek şekilde yapılandırılmasına ilişkin düzenleme yapılacak.

Ayrıca Türkiye ekonomisi için temel ve kritik olan madenler belirlenerek, bu madenlerin güvenli teminine yönelik strateji oluşturulacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler