1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Türkiye’nin kömür üretimi yüzde 11 arttı

Türkiye’nin kömür üretimi yüzde 11 arttı

Kömürün Türkiye enerji politikalarındaki yeri ve geleceği 24-25 Nisan 2023 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek 4. Temiz Kömür Teknolojileri Zirvesi’nde ele alınacak. 

Türkiye’nin kömür üretimi yüzde 11 arttı

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin taş kömürü ve linyit üretimi 2022 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 11 arttı.

Türkiye’nin geçen yıl taş kömürü üretimi bir önceki yıla göre %14 artarken, linyit üretimi %11 arttı.  

Türkiye Kömür Üreticileri Derneği (KÖMÜRDER), 2022 yılında kömür üretimindeki artışa dikkat çekti. TÜİK verilerine göre Türkiye’nin linyit ve taş kömürü üretimi 2022 yılında 82 milyon 336 bin ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yıla kıyasla yüzde 11 arttı.

“KÖMÜR ÜRETİMİNDE ARTIŞ DEVAM EDECEK”

Türkiye Kömür Üreticileri Derneği (KÖMÜRDER) Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Erdoğan yaptığı açıklamada, “Ülkemizde 2022 yılında 1 milyon 400 bin ton satılabilir taş kömürü üretimi gerçekleştirdik. Bir önceki yıl ile kıyasladığımızda taş kömürü üretimimizin yaklaşık yüzde 14 oranında arttığını görüyoruz. Satılabilir linyit üretimimiz de bir önceki yıla kıyasla yüzde 11 arttı ve 80 milyon 929 bin ton olarak gerçekleşti. Kömür üretiminde artışın 2023 yılında da devam edeceğini öngörüyoruz” dedi. 

KÖMÜRÜN GELECEĞİ ZİRVEDE TARTIŞILACAK

Erdoğan, kömürün enerji politikalarındaki yerini ve geleceğini 24-25 Nisan 2023 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirecekleri 4. Temiz Kömür Teknolojileri Zirvesi’nde (IV. Clean Coal Technologies Summit - CCTS) uzman isimlerle tartışacaklarını da sözlerine ekledi. 

Dr. Erdoğan, Zirve’nin, KÖMÜRDER tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın destekleriyle Dünya Kömür Derneği’nin (World Coal Association - WCA) uluslararası partnerliğinde gerçekleştirileceğini belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler