1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye’nin Rusya’dan gaz alımı yüzde 107 arttı

Türkiye’nin Rusya’dan gaz alımı yüzde 107 arttı

Gazprom’un Türkiye’ye doğal gaz sevkiyatı yılın ilk çeyreğinde bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 107 oranında arttı. 

Türkiye’nin Rusya’dan gaz alımı yüzde 107 arttı

Enerji Günlüğü - Gazprom’un Türkiye’ye doğal gaz sevkiyatı yılın ilk çeyreğinde bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 107 oranında arttı. 

Rus kamu enerji şirketi Gazprom, hava koşullarına bağlı olarak 2021 yılının ilk üç ayında Türkiye’ye doğal gaz sevkiyatının yüzde 106,6 oranında arttığını açıkladı. 

Bu artışta Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) Giriş Noktası üzerinden yapılan Azerbaycan doğal gaz teslimatının teknik bir arıza nedeniyle Şubat sonundan itibaren azalması da etkili oldu. 

AVRUPA’YA GAZ SATIŞI %31 ARTTI

Gazprom’un Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatı yüzde 30,7 oranında arttı. Şirket Mart ayında sevkiyatların toplam 18,2 milyar metreküp olduğunu ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını kaydetti.

Yılın ilk çeyreğinde Gazprom’un en büyük müşterisi olan Almanya çoğunluğu Kuzey Akım boru hattı üzerinden olmak üzere doğal gaz alımını üç katına çıkardı. TürkAkım’ın devreye girmesi sonrası Sırbistan'a yapılan ihracat % 71,3 artarken, Bulgaristan’a gaz satışları % 52,4 ve Yunanistan'a satışlar % 23,4 arttı.

Önceki ve Sonraki Haberler