1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Türkiye’nin yüzde 83’ü iklim değişikliği için endişeli

Türkiye’nin yüzde 83’ü iklim değişikliği için endişeli

Türkiye’de her üç kişiden biri parti veya adayların çevre ve iklim konusundaki politikalarının oy tercihlerini etkilediğini söylüyor.

Türkiye’nin yüzde 83’ü iklim değişikliği için endişeli

Enerji Günlüğü - Türkiye’de her 10 kişiden sekizi iklim değişikliği için endişe duyuyor ve Türkiye’nin iklim değişikliğiyle mücadelede yeterli çaba göstermediğini düşünüyor.

İklim Haber ve KONDA Araştırma tarafından gerçekleştirilen “Türkiye’de İklim Değişikliği Algısı ve Enerji Tercihleri 2022” araştırması, Türkiye’de her 10 kişiden sekizinin iklim değişikliği için endişe duyduğunu ortaya koydu. Araştırmaya göre her üç kişiden biri çevre ve iklim politikalarının oy tercihlerini etkilediğini söylerken, Türkiye’nin iklim değişikliğiyle mücadelede yeterli çaba göstermediğini düşünenlerin oranı ise %82.

Anket çalışmasının öne çıkan sonuçlarına göre;

    ●Toplumun %83’ü iklim değişikliği için endişeli olduğunu belirtiyor. Bu oran, beş yıldır yapılan araştırmalardaki en yüksek endişe düzeyi.

    ●Her üç kişiden biri parti veya adayların çevre ve iklim konusundaki politikalarının oy tercihlerini etkilediğini söylüyor.

    ●Toplumun %82’si Türkiye’nin iklim değişikliğiyle mücadelede yeterli çaba göstermediğini düşünüyor.

    ●Her 10 kişiden 9’u Türkiye’nin en az Avrupa kadar iklim değişikliğiyle mücadele için çaba göstermesi gerektiğini ifade ediyor.

    ●Her üç kişiden ikisi iklim değişikliğinin sebebini orman kayıpları olarak görüyor. 

    ●Görüşülen kişilerin en çok karşı çıktığı enerji kaynakları nükleer enerji ve kömür santralları olurken, en çok tercih ettiği kaynaklar ise güneş ve rüzgar enerjisi. 

Önceki ve Sonraki Haberler