1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Türkiye’ye 3 milyar dolar yeşil iklim fonu

Türkiye’ye 3 milyar dolar yeşil iklim fonu

Paris İklim Anlaşması’nı onaylayan Türkiye’ye BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi kapsamında kurulan Yeşil İklim Fonu’ndan  3 milyar 157 milyon dolar kaynak sağlanacak.

Türkiye’ye 3 milyar dolar yeşil iklim fonu

Enerji Günlüğü - Paris İklim Anlaşması’nı onaylayan Türkiye’ye BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi kapsamında kurulan Yeşil İklim Fonu’ndan  3 milyar 157 milyon dolar kaynak sağlanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin dün gerçekleşen grup toplantısında, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi kapsamında kurulan Yeşil İklim Fonu'nun (Green Climate Fund) Türkiye'ye 3 milyar 157 milyon dolar kaynak sağlamasıyla ilgili mutabakat zaptının imzalandığını duyurdu.

İklim değişikliğinin yol açtığı sorunları ‘Yeşil Kalkınma Devrimi’yle aşacaklarını dile getiren Erdoğan, mutabakatın imzalanmasıyla kamu ve özel sektörün iklim değişikliği ile ilgili projelerine uzun vadeli ve cazip finans desteği sağlanabileceğini, bu kaynağın 12,5 milyon dolar ile 66,5 milyon dolar arasındaki bölümünün de hibe olarak kullanılacağını kaydetti.

Fondan yararlanabilmek için Paris İklim Anlaşması’nı onaylamak ve ‘gelişmekte olan ülkeler’ kategorisinde olmak gerekiyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler