1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Türkiye’ye özel BP Ultimate’e Alman garantisi

Türkiye’ye özel BP Ultimate’e Alman garantisi

Enerji Günlüğü - Türkiye akaryakıt sektörünün önemli oyuncularından küresel enerji devi BP'nin, Türkiye'de Ultimate markasıyla pazara sürdüğü,...

Türkiye’ye özel BP Ultimate’e Alman garantisi

Enerji Günlüğü - Türkiye akaryakıt sektörünün önemli oyuncularından küresel enerji devi BP'nin, Türkiye'de Ultimate markasıyla pazara sürdüğü, geliştirilmiş akaryakıt ürünlerinden benzin ve motorin Almanya merkezli sertifikasyon firması TÜV tarafından belgelendirildi.

Küresel enerji devi BP, Almanya'nın Bochum kentinde bulunan Global Akaryakıt Teknoloji Merkezi'nin kapılarını Türk gazetecilere açtı. 800'e yakın personelin çalıştığı merkez, BP'nin dünya üzerinde bu alandaki en büyük 5 Ar-Ge laboratuvarından birini de içeriyor. Merkezde, daha ekonomik yakıt tüketimi, daha yüksek performans ve daha az karbondioksit salımı, yani daha temiz çevre gibi üç ana hedefe yönelik yeni tip akaryakıt ürünlerinin geliştirilmesi üzerinde çalışılıyor.

Türkiye'de geçtiğimiz yıl pop sanatçısı Mustafa Sandal'ın reklam yüzü olarak yer aldığı bir kampanyayla lanse edilen BP Ultimate ürünleri de bu merkezde geliştirildi. Merkez'de çeşitli ülkeler için geliştirilen ürünler üzerinde ayrı ayrı çalışılıyor. Çeşitli ülkeler için geliştirilmiş bu ürünler renk ve görünümleri ile birbirinden ayrılıyor.

TÜRK GAZETECİLERİN TANIKLIĞINDA SERTİFİKA

BP Global Akaryakıt Teknoloji Merkezi'ndeki toplantıda, Türkiye'ye özel olarak geliştirilen Ultimate ürünleri, Almanya merkezli sertifikasyon şirketi TÜV tarafından da belgelendirildi. Türkiye'de satılan BP Ultimate benzin ve motorin ürünlerinin taahhüt ettiği standartları taşıdığını garanti eden BP Ultimate TÜV Sertifikası, Bochum'daki merkezde düzenlenen ve Türkiye'den gelen enerji gazetecileri ile bazı otomotiv editörlerinin katıldığı törenle BP yetkililerine sunuldu.

BP Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Murat Lecompte, 100 yılı aşkın bir süredir Türkiye'de faaliyet gösteren BP'nin ülke ekonomisine, enerji sektörüne hem mali açıdan, hem de istihdam ve teknoloji konusunda ciddi katkılarda bulunduğunu vurguladı. Türkiye'ye akaryakıt alanındaki pek çok yeniliğin BP tarafından getirildiğini ifade eden Lecompte, "Güvenli taşımacılıktan ürün kalite denetimlerine, iş, sağlık, emniyet ve çevreye verdiğimiz öneme kadar hepsi büyük resmimizin birer parçası" dedi.

BP ULTIMATE İLE YÜZDE 3.5'LİK TASARRAF

Murat Lecompte, BP Ultimate ürünlerinin ortalama bir depo yakıtla gidilebilen mesafe açısından 42 kilometrelik avantaj sağladığını belirtti. Lecompte, sağlanan avantajın daha iyi anlaşılması için yüzdeli bir rakam yerine mesafe olarak, örneğin "Depoda 42 kilometre" ya da "Adana-Ceyhan arası" şeklinde ifade etmeyi tercih ettiklerini aktardı. Lecompte, BP Ultimate ürünlerinin parasal olarak yaklaşık yüzde 3.5'lik bir tasarruf imkanı sunduğunu da ekledi.

ULTIMATE'IN AVANTAJLARINA TÜV ONAYI

BP için arama ve üretim tarafında olduğu kadar akaryakıt tarafında da teknolojinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Lecompte, "temiz yakıt icat merkezi" olarak nitelediği BP Global Akaryakıt Teknoloji Merkezi'nde yakıtlar geliştirip Türkiye'ye getirdiklerini anlattı. BP Ultimate'in TÜV tarafından sertifikalandırılmasından ötürü gurur duyduklarını dile getiren Lecompte, BP Ultimate TÜV Belgesi'nin, BP'nin tüketiciye vaat ettiği faydaları içerdiğinin tescili olduğunu kaydetti.

BENZİNİNİZ KÖPÜRÜYORSA DEPONUZ FULLENMEZ

Merkezi Almanya’nın Köln kentinde bulunan TÜV Rheinland tarafından Türkiye'deki BP Ultimate ürünleri için verilen Sertifika’da, bu ürünlerin Euro Diesel sıradan yakıtlarla kıyaslandığında sağladığı avantajlar ortaya koyuluyor. TÜV Rheinland'ın web sitesinde de yer alan belgede "Yakıt enjektörlerini tortu oluşumuna karşı korur" ve "mevcut tortuları azaltıp motorun yakıt enjektörlerini temizleyerek yakıt tüketiminin düşmesine yardımcı olur" ifadeleri kullanılyıor. Serfikada ayrıca, BP Ultimate Euro Diesel ile ilgili olarak "etkin bir şekilde yakıt sistemi içindeki metal parçaların paslanmasını önler" ve "köpük önleyici madde içererek, dikkate değer oranda daha az kokulu, daha temiz, daha hızlı ve daha güvenli doluma yardımcı olur" deniliyor.

TÜV YAKIT ÖRNEKLERİNİ GİZLİCE TOPLADI

TÜV Rheinland, BP Ultimate ile ilgili belgelendirme çalışmaları çerçevesinde, Türkiye'deki BP istasyonlarından, BP yöneticilerinden habersizz şekilde ürün örnekleri topladı. Bu ürünler, Almanya'daki laboratuvar ortamında incelendi. Amaç, BP Ultimate ürünlerinin, tüm istasyonlardan aynı standartta alınıp alınamadığını test etmekti. Bu testten başarıyla geçen Türkiye'deki BP Ultimate ürünü, Türkiye'deki olağan rafineri standartlarına uygun diğer akaryakıt ürünleriyle de karşılaştırıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda, BP Ultimate'ın gerek ürün olarak, gerekse dağıtım ve satış ortamlarında aranan şartları taşıdığı sonucuna ulaşıldı.

MOTORLAR KÜÇÜLÜYOR, YAKITLAR TEMİZLENİYOR

BP Avrupa Teknoloji Müdürü Robert Neumann, en gelişmiş akaryakıt ürünlerini ortaya çıkarmak için çalıştıklarını ifade etti. Avrupa'da akaryakıta getirilen Euro 2, 3, 4, 5 standartlarının emisyonu azaltmayı hedeflediğini hatırlatan Neuman, "Euro 1 standardından bu yana, emisyon 30 kat azaldı. Motor teknolojilerinin geliştirilmesi de bunda önemli rol oynuyor. Okuldan mezun olduğumda büyük motorlu bir Amerikan arabası almak isterdim. Ama param yoktu. Şimdi param var ama öyle arabalar kalmadı. Çünkü motorlar küçüldü" dedi. Kullanıcılara depo doldurma başına 42 kilometre yakıt tasarrufu sözü verdiklerini hatırlatan Neuman, "Kilometre başına 130 gram karbondioksit salımı, teknolojik açıdan geldiğimiz noktayı gösteriyor. 2030 yılında bu rakam 95 grama düşecek. 2040'ta ise 40 gramlar seviyesine inecek" dedi.

BP TÜRKİYE'DE BULUNMADIĞI 10 İLE DE GİDECEK

BPTürkiye Kurumsal İletişim Direktörü Murat Lecompte, Türkiye genelindeki dağıtım ve bayi ağını güçlendirmeye devam edeceklerini söyledi. 2011 yılında "her ilde yer alalım" yönünde stratejik bir karar aldıklarını belirten Lecompte "Ağı genişletmek amacıyla 18 şehir seçtik. 2013’te 40 yeni istasyon açtık. Türkiye genelinde talep nerede çoksa, büyüme neredeyse orada. Nüfus yoğunluğuna bakıyoruz. Halen BP'nin temsil edilmediği 10 il var. Artık uygun bir bayi ile her ile giriyoruz” diye konuştu.

Mehmet KARA - DÜSSELDORF/ALMANYA

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler