1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkler enerji kaynaklarından yararlanmamızı engelleyemez

Türkler enerji kaynaklarından yararlanmamızı engelleyemez

Enerji Günlüğü - Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, "Türkler, tehditlerle, enerji kaynaklarından faydalanmamıza ilişkin olanakları engelleyeceklerini...

Türkler enerji kaynaklarından yararlanmamızı engelleyemez

Enerji Günlüğü - Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, "Türkler, tehditlerle, enerji kaynaklarından faydalanmamıza ilişkin olanakları engelleyeceklerini sanıyorsa, yanılıyor" dedi. Anastasiadis, Yunanistan devlet televizyonunda katıldığı bir programda, ağırlıklı olarak ekonomik konulardan bahsederken Kıbrıs sorununa da değindi. Milliyet’in haberine göre Anastasiadis, Euro Grubu’nun, Euro bölgesindeki sorunlu bankaların karşı karşıya kalacağı yöntem konusunda Güney Kıbrıs'ı “denek hayvanını” olarak kullandığını söyledi.

Anastasiadis, Euro Grubu toplantılarına “itibarlı gittiğini itibarsız ise geri döndüğünü” ifade etti. Anastasiadis, Avrupalıların, Güney Kıbrıs’a ve kendisine yaptıklarını affetmesinin de mümkün olmadığını söyledi. Kıbrıs sorununa ilişkin olarak ise Anastasiadis, Kıbrıs sorunun çözüm süreci ile enerji kaynaklarından faydalanılması konularını ilişkilendirmeye çalışanların hayal kırıklığına uğrayacağını ifade etti.

Anastasiadis, stratejik ittifaklar kurmaya çalıştıklarını İsrail ziyaretinin de bu çerçeveye dayalı olduğunu söyledi. Anastasiadis “Türkler, “tehditlerle”, enerji kaynaklarından faydalanmamıza ilişkin olanakları engelleyeceklerini sanıyorsa, yanılıyor” ifadesini de kullandı. Kıbrıs sorununun çözümünün ivedi olduğunu söyleyen Anastasiadis, ancak Kıbrıslı Rumlar tarafından ikinci kez reddedilecek bir çözümün empoze edilmesinin de mümkün olmadığını ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler