1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Türkler şirket evliliğiyle nükleerden pay alabilir

Türkler şirket evliliğiyle nükleerden pay alabilir

Enerji Günlüğü - Nükleer Sanayi Derneği Genel Sekreteri Koray Tuncer, Türk firmalarının kümelenme modeliyle güçlerini birleştirerek nükleer santral...

Türkler şirket evliliğiyle nükleerden pay alabilir

Enerji Günlüğü - Nükleer Sanayi Derneği Genel Sekreteri Koray Tuncer, Türk firmalarının kümelenme modeliyle güçlerini birleştirerek nükleer santral projelerinde pay sahibi olabileceklerini söyledi.

Nükleer Sanayi Derneği Genel Sekreteri Koray Tuncer, 8 Mart 2016’da başlayan 3. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi açış konuşmasında Türk firmalarının Türkiye’deki 16 milyar dolarlık nükleer santral projelerinden pay alabilmeleri için yabancı firmaların tedarik zincirinin bir parçası olmaları gerektiğinin altını çizdi. 

Tuncer, “Nükleer Santraller Zirvesi’nde 200’ün üzerinde hayata geçireceğimiz ticari eşleşme görüşmesiyle Türk firmalarının nükleer enerji pazarından pay almasına yardımcı oluyoruz. Nükleer enerji sektörüne giriş pahalı ve zaman alıyor. Türk firmaları ise çok aceleci ve sabırsız. Firmalarımızın biraz daha sabırlı olup, kümelenme modeliyle birbirleriyle iş birlikleri kurarak güçlerini birleştirmeleri ve uluslararası firmaların tedarik zincirine girmesi gerekiyor. Zirve süresince düzenlediğimiz ikili görüşmeler ile Türk firmalarıyla yabacı firmaların evliliklerine şahitlik ediyoruz. Hem Türkiye’de hem de Ortadoğu ve Afrika’da kurulması planlanan 26 nükleer santral projesinde Türk firmaları pay sahibi olabilir.” dedi.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler