1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkmen doğalgazı için iş birliği arayışı

Türkmen doğalgazı için iş birliği arayışı

Türkmen gazının Türkiye’ye ulaştırılması ve taraflar arasındaki kısa ve uzun vadeli iş birliği olanakları görüşüldü.

Türkmen doğalgazı için iş birliği arayışı

Enerji Günlüğü - Botaş, enerji kaynak çeşitliliğinin artırılması ve Türkiye’nin doğal gaz ticaret merkezi hedefine ulaştırılması amacı doğrultusunda Türkmengaz ve Türkmenpetrol yetkililerinin bulunduğu heyet ile görüştü.

29 Ocak 2024 tarihinde Botaş Genel Müdür Yardımcısı Mithat Aydın başkanlığında ve Türkmenistan’ın Ankara Büyükelçisi Mekan İşanguliyev’in katılımıyla, Türkmengaz ve Türkmenpetrol yetkililerinin bulunduğu heyet ile Türkmenistan gazının Türkiye’ye ulaştırılması ve taraflar arasındaki kısa ve uzun vadeli iş birliği olanaklarının görüşüldüğü bir toplantı gerçekleştirildi.

ÜST DÜZEY BİR TOPLANTI DAHA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Geniş katılımlı toplantının ardından Botaş Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Abdulvahit Fidan, Ankara Büyükelçisi Mekan İşanguliyev ile Türkmengaz ve Türkmenpetrol Başkan Yardımcıları arasında sınırlı katılımcılı üst düzey bir toplantı daha gerçekleştirildi. 

Toplantılarda Türkmenistan ile Türkiye arasındaki güçlü bağlar vurgulanarak Türkmen gazının Türkiye’ye ulaştırılması konusunda iki ülke liderlerinin koymuş olduğu siyasi irade doğrultusunda Botaş’ın kararlılığı ve arzusu ifade edildi. Bu hedefi gerçekleştirmek üzere Botaş’ın Türkmenistan tarafına her türlü desteği vermeye hazır olduğu mesajı vurgulanarak Türkmen gazının Türkiye ve dünya pazarına açılması noktasında taraflar arasındaki daimî iletişimin iki devlet şirketi arasında da sürdürülmesinin öneminin altı çizildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler