1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkmen gazı Avrupa'ya taşınacak

Türkmen gazı Avrupa'ya taşınacak

Enerji Günlüğü -  Azerbaycan ve Türkmenistan Türkmen gazının Güney Gaz Koridoru ile AB'ye ulaştırılması konusunu görüşüyorlar.Azerbaycan Enerji...

Türkmen gazı Avrupa'ya taşınacak

Enerji Günlüğü -  Azerbaycan ve Türkmenistan Türkmen gazının Güney Gaz Koridoru ile AB'ye ulaştırılması konusunu görüşüyorlar.

Azerbaycan Enerji Bakanı Natig Aliyev, Azerbaycan ve Türkmenistan'ın Türkmen gazının Güney Gaz Koridoru ile AB'ye tedariği konusunu müzakere ettiklerini söyledi.

İki pragmatik yol olduğunu belirten Aliyev, bunlardan ilkinin Trans Hazar Boru Hattı olduğunu, diğerinin de Hazar Denizi altından boru hatlarıyla bağlantı platformları olduğunu ifade etti. 

Aliyev ayrıca, Güney Gaz Koridoru ile her yıl 16 milyar metreküp Azeri gazının nakledildiğini, ancak koridorun Türkmenistan gibi diğer enerji kaynaklarına da yol açtığını kaydetti. 

Türkmenistan'ın müşterileriyle uzun vadeli anlaşmalar imzalaması halinde Trans Hazar Boru Hattı ile yılda 10-13 milyar metreküp Türkmen gazının Azerbaycan'a ulaşabileceğini de sözlerine ekleyen Aliyev, Şah Deniz ve Güney Gaz Koridoru ortakları olarak bu miktarda gaz transiti için altyapıyı genişletmek zorunda olduklarını söyledi. Bunun ise Trans Hazar Boru Hattı projesi ile çok da maliyetli olmayacağının altını çizdi. 

Önceki ve Sonraki Haberler