1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkmen gazı Avrupa’ya Türkiye üzerinden ulaşacak

Türkmen gazı Avrupa’ya Türkiye üzerinden ulaşacak

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaştırılacak Türkmen gazının Avrupa enerji güvenliğini sağlayacağını...

Türkmen gazı Avrupa’ya Türkiye üzerinden ulaşacak

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaştırılacak Türkmen gazının Avrupa enerji güvenliğini sağlayacağını söyledi.

Türkmenistan'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmen gazının Avrupa enerji güvenliğini sağlayacağını belirterek, "Türkmen gazının Avrupa pazarına Türkiye üzerinden ulaşmasını sağlamak ve Avrupa enerji güvenliğinin giderilmesine büyük önem veriyoruz" dedi.

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile görüşen Erdoğan, Türkmenistan ve Azerbaycan gazının Batıya ulaştırılmasında Türkiye’nin önemli rol üslendiğini belirterek, Türkmen gazının Avrupa'ya ulaşması için TANAP projesine start verildiğini ve bu projede çalışmaların hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü söyledi.

DOĞALGAZ ALIM SATIM ANLAŞMASI İMZALANDI

Aşkabat'taki görüşmelerde ayrıca, enerji işbirliğini pekiştirecek bir anlaşma daha imzalandı. Türkmenistan devlet enerji şirketi Türkmengaz ile Atagaz Doğalgaz Anonim Şirketi arasında doğalgaz alım satımına ilişkin çerçeve anlaşması imzalandı. Daha önce 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül döneminde de imzalanan doğalgaz alanında işbirliğini öngören çerçeve anlaşması ile Türkmen gazının Türkiye'ye ve oradan da Avrupa'ya ulaştırılması üzerinde yoğunlaşılıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler