1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkmen gazı tesislerini Japonlar modernize edecek

Türkmen gazı tesislerini Japonlar modernize edecek

Enerji Günlüğü - Türkmen hükümeti, Türkmenistan'ın Japonya'ya yapacağı resmi ziyaret öncesi bu ülkeyle petrol ve gaz sektörlerinde işbirliği...

Türkmen gazı tesislerini Japonlar modernize edecek

Enerji Günlüğü - Türkmen hükümeti, Türkmenistan'ın Japonya'ya yapacağı resmi ziyaret öncesi bu ülkeyle petrol ve gaz sektörlerinde işbirliği anlaşmalarının Türkmen Başkanı Gurbanguly Berdimuhamedov'a iletildiğini açıkladı.

Açıklamada, Türkmen Başkanı Berdimuhamedov'un "Türkmen ve Japon işbirliğininin uzun vadeli geleceği için özel ilgi gösteriyoruz" dediği de belirtildi. Hükümet tarafından yapılan açıklamada ayrıca,

ülkenin milli ekonomisinin en stratejik parçası olan petrol ve gaz sektörüne yönelik tesislerin Japonlar tarafından üretimi için gerekli her türlü adımın atılacağına yer verildi.

Türkmenistan'a göre Japon firmalarının petro-kimya, gaz işleme, elektro-teknik ve benzeri sektörlerde Türkmenistan'a yatırım potansiyeli bir hayli yüksek.

Türkmenistan ile Japonya arasındaki bu sıcak ilişkiler Türkmen başkanının 2009 yılında Japonya'ya yaptığı ziyaretle başlamıştı. Tokyo'ya yapılacak yeni ziyarette ise, Türkmenistan'ın en büyük rafinerisinin 1.6 milyar dolar tutması beklenen modernizasyonuna Japon teknoloji firmalarının ve finans kuruluşlarının büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler