1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkmenistan Afganistan`a elektrik ihracını artıracak

Türkmenistan Afganistan`a elektrik ihracını artıracak

Enerji Günlüğü - Türkmenistan Afganistan'ın sınır eyaletlerine elektrik sevkiyatını arttıracak.Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov,...

Türkmenistan Afganistan`a elektrik ihracını artıracak

Enerji Günlüğü - Türkmenistan Afganistan'ın sınır eyaletlerine elektrik sevkiyatını arttıracak.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Afganistan'ın yeni Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmadzai’yi yeni görevi nedeniyle kutlamak için yaptığı telefon görüşmesinde Afganistan'a yardımlarının devam edeceğini belirterek, elektrik ihracatını arttıracaklarını söyledi.

Görüşmede komşu ülke liderleri, Türkmen elektriğinin Afganistan'ın sınır eyaletlerine sevkiyatını konusunda bilgi alışverişinde bulundu.

Berdimuhamedov, Afganistan topraklarında kalıcı barışın sağlanması için çaba gösterildiğini kaydederek, gelecekte de Afganistan'a her türlü yardımı sağlayacaklarını, elektrik ihracatını arttıracaklarını ifade etti. Türkmen lider, bu yılsonuna kadar Afganistan sınırına kadar yeni elektrik hatlarının çekileceğini ve bu hatlarla elektrik ihracatının arttırılacağını belirtti. Türkmen lider ayrıca, Afganistan'da okul ve hastane yapımında da yardımcı olacaklarını bildirdi.

Berdimuhamedov ile Eşref Gani, Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan doğalgaz boru hattı ve Türkmenistan-Afganistan-Tacikistan demiryol hattı projesini de görüştü.

Halihazırda Türkmenistan'ın Mari ve Atamurat kentlerinden Afganistan'ın Andhoy ve Herat şehirlerine 25 MWt gücünde elektrik sevkiyatı yapılıyor. Yeni hatlar ile Afgan kentlerine 100'er MWt gücünde elektrik ihracatı yapılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler