1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkmenistan Afganistan`a elektrik satışını uzattı

Türkmenistan Afganistan`a elektrik satışını uzattı

Enerji Günlüğü -Türkmenistan, 2027 yılına kadar Afganistan'a elektrik satacak ve sattığı elektrik miktarını arttıracak.Türkmenistan Devlet Başkanı...

Türkmenistan Afganistan`a elektrik satışını uzattı

Enerji Günlüğü -Türkmenistan, 2027 yılına kadar Afganistan'a elektrik satacak ve sattığı elektrik miktarını arttıracak.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısında, Afganistan'a gerçekleştirilen elektrik ihracatının süresinin 2027 yılına kadar uzatılması ve satılan elektrik miktarının arttırılması kararı alındı.

Böylece, Türkmenistan'ın Enerji Bakanlığı bünyesindeki Türkmenenergo kurumu, Afganistan Da Afghanistan Breshna Sherkat firması ile elektrik ihracatına yönelik 1 Ocak 2018 ve 31 Aralık 2027 yılını kapsayan sözleşmeye imza atacak.

Gurbanguli Berdimuhamedov, Afganistan'a elektrik ihracat sözleşmesinin süresinin uzaltılmasına yönelik kararı imzalayarak,Afganistan halkının ülkesinde kalıcı barışın sağlanması yönünde yaptığı çalışmalara destek amacıyla bu yönde bir karar aldıklarını kaydetti.

Türkmen yönetimi, Afganistan'a elektrik ihracatını artırmak amacıyla 500 kilovatt gücünde yüksek gerimli hat çekiyor. Bu kapsamlı proje sonucunda Türkmen elektriğinin Afganistan üzerinden Pakistan ve Tacikistan'a da ihraç edilmesi hedefleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler