1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkmenistan doğalgazda Türkiye`nin alternatifi olabilir

Türkmenistan doğalgazda Türkiye`nin alternatifi olabilir

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkmenistan ziyaretinin, doğalgaz ithalat kanallarını çeşitlendirme amacıyla bağlantılı olabileceği...

Türkmenistan doğalgazda Türkiye`nin alternatifi olabilir

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkmenistan ziyaretinin, doğalgaz ithalat kanallarını çeşitlendirme amacıyla bağlantılı olabileceği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 11-12 Aralık’ta Türkmenistan’a yapacağı ziyareti RİA Novosti haber ajansına değerlendiren Rusya Bilimler Akademisi Öğretim Üyesi Vladimir Sotnikov, ziyarette doğalgaz konusunun ön planda olacağını belirtti.

Sotnikov, Rusya ile bu alandaki işbirliği neredeyse paralize olan Türkiye için Türkmenistan’daki kaynakların büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Rusya ile ilişkilerin kötüleşmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu ülkeye gitmesi, doğalgaz ithalat kanallarını çeşitlendirme amacıyla bağlantılı olabilir” dedi.

Sotnikov, her şeyin Erdoğan’ın Aşkabat’a yapacağı teklife bağlı olduğunun altını çizerek, “Türkmenistan, en kazançlı sözleşmeye imza atmak için yeterli doğalgaza sahip. Ankara’nın Türkmenistan’a kazançlı teklif sunmasını çok olası görmüyorum.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler