1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkmenistan-İran elektrik hattı yeniden bağlandı

Türkmenistan-İran elektrik hattı yeniden bağlandı

Türkmenistan-İran elektrik iletim hattında kablo hırsızlığı nedeniyle kesilen bağlantı yeniden sağlandı.

Türkmenistan-İran elektrik hattı yeniden bağlandı

Enerji Günlüğü - Türkmenistan-İran elektrik iletim hattında kablo hırsızlığı nedeniyle kesilen bağlantı yeniden sağlandı.

Her yıl elektrik kurulu kapasitesi yaklaşık 3 bin MW artan İran’da iklim değişikliği nedeniyle akarsularda su seviyesinin azalmasıyla düşen hidroelektrik üretimiyle bu artış artan elektrik ihtiyacını karşılayamıyor. Bu nedenle komşu Kazakistan’dan elektrik satın alan İran’da geçen hafta yaşanan kesinti giderildi. İran Enerji Bakanlığı Elektrik Sektörü Sözcüsü Mustafa Recebi Meşhedi, Türkmenistan-Gonbed elektrik iletim hattındaki direklerden bazı kabloların çalınmasının ardından yaşanan sorunun, hattın yenilenerek 51 saatten daha az bir zamanda çözüldüğünü ve elektrik iletiminin tekrar başladığını açıkladı. 

Çalışmalar kapsamında ilk kez acil durum elektrik direği kurulduğunu vurgulayan Meşhedi, elektrik hatlarına yönelik düzenlenen hırsızlık girişiminde bazı direklerin devrilerek demirlerinin ve kablolarının çalındığının tespit edildiğini ve bundan dolayı da elektrik kesintisinin yaşandığını kaydetti. Meşhedi ayrıca Türkmenistan’dan ilk aşamada 140 MW elektrik alınacağını ve bunun Horasan bölgesinin bir kısmının elektrik ihtiyacını karşılayacağını belirtti. 

Önceki ve Sonraki Haberler