1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkmenistan Ovadan-Depe GTG fabrikasını büyütmek istiyor

Türkmenistan Ovadan-Depe GTG fabrikasını büyütmek istiyor

Türkmengaz ve Kawasaki Heavy Industries, Ovadan-Depe GTG Fabrikası’nın genişletilmesi için görüşmeler yapıyor. 

Türkmenistan Ovadan-Depe GTG fabrikasını büyütmek istiyor

Enerji Günlüğü - Türkmengaz ve Kawasaki Heavy Industries, Ovadan-Depe GTG Fabrikası’nın genişletilmesi için görüşmeler yapıyor. 

Türkmenistan Devleti’ne ait Türkmengaz şirketi ile Japon Kawasaki Heavy Industries Ltd., Türkmenistan’ın Akhal bölgesinde, Aşkabat yakınlarındaki Ovadan-Depe’de, 2019 Haziran’da işletmeye açılan doğalgazdan benzine (GTG/gas-to-gasoline) fabrikasının genişletilmesi için görüşmelere başladı. 

Kendi türünün dünyadaki ilk ve tek örneği olan Ovadan-Depe GTG Fabrikası, 1,7 milyar dolara mal olmuştu. Tesis mevcut kapasitesiyle yılda 1.785.000.000 m3 gaz işliyor. Bu prosesten de yılda 600.000 ton A-92 (RON-92) benzin ile 12.000 ton saf dizel yakıt ve 115.000 ton sıvılaştırılmış gaz üretiliyor. 

Türkiye’den Rönesans Holding’in bağlı kuruluşu Rönesans Endüstri Tesisleri İnşaat Sanayii ve Ticaret AŞ de, Kawasaki Heavy Industries ile konsorsiyum ortağı olarak tesisin inşasında görev üstlenmişti. 

Türkmengaz ile Kawasaki arasındaki görüşmeler Ovadan-Depe GTG kompleksi içinde ikinci bir fabrikanın kurulmasına odaklanıyor. 

Turkmengaz, 2019’un sonlarında, ikinci GTG kompleksinin tasarımı ve inşası için Kawasaki Heavy Industries ve Sojitz Corp. ile bir mutabakat zaptı imzalamıştı. 

Önceki ve Sonraki Haberler