1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkmenistan`da petrol ve gaz üniversitesi için düğmeye basıldı

Türkmenistan`da petrol ve gaz üniversitesi için düğmeye basıldı

Enerji Günlüğü - Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Devlet Petrol ve Gaz Üniversitesi'ne bağlı kurulacak uluslararası petrol ve...

Türkmenistan`da petrol ve gaz üniversitesi için düğmeye basıldı

Enerji Günlüğü - Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Devlet Petrol ve Gaz Üniversitesi'ne bağlı kurulacak uluslararası petrol ve gaz üniversitesi için kararname imzaladı.

Cumhurbaşkanı Berdimuhamedov'un imza attığı kararnameye göre, yeni oluşturulacak üniversitede petrol ve gaz endüstrisi için nitelikli uzmanlar yetiştirilecek. Ayrıca yabancı öğretmen ve uzmanlar da üniversitede eğitim vermeleri için davet edilecek. Bu doğrultuda Türkmen Eğitim Bakanı ise konuyla ilgili 1 ay içinde anayasada değişiklik ve eklemeler yapılması için bilgilendirildi.

TÜRKMENİSTAN'IN SEKTÖRDEKİ YERİ...

Türkmenistan, Orta Asya ve Hazar Denizi Bölgesi'ndeki en önemli doğalgaz oyuncularının arasında geliyor. Ülkenin doğalgaz ithalatçıları arasında ise Rusya, Çin ve İran yer alıyor.  

Ülkenin 2013 yılı için hedeflediği planda, 77 milyar metreküp doğalgaz üretimi yapılarak, bunun 44 milyar metreküpünü ihraç etmek geliyor.

BP Raporu'na göre Türkmenistan; Rusya, İran ve Katar'dan sonra dünyanın 4. büyük doğalgaz rezervlerine sahip ülke konumunda. Türkmenistan'da toplam 26.2 trilyon metreküp doğalgaz rezervi bulunduğu tahmin ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler