1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkoğlu: Altyapı eksikliği tazminat uygulamasına engel

Türkoğlu: Altyapı eksikliği tazminat uygulamasına engel

Enerji Günlüğü - Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, dağıtım şirketlerinin elektrik kesintisi zararları için tazminat ödemesi uygulamasının,...

Türkoğlu: Altyapı eksikliği tazminat uygulamasına engel

Enerji Günlüğü - Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, dağıtım şirketlerinin elektrik kesintisi zararları için tazminat ödemesi uygulamasının, altyapı eksikliği nedeniyle uygulanamayacağını söyledi.

Birincil ve ikincil mevzuat çalışmalarının hayata geçirilmesi ile özelleştirme süreçlerinin birbiriyle senkronize yürümediği için sektörü ve bürokrasiyi ciddi sıkıntılar beklediğini söyleyen Türkoğlu, kesinti sıklığı ve süresine göre tüketicilere dağıtıcılar tarafından tazminat ödenmesinin öngörüldüğünü, ancak bunun ölçümlenebilmesi için gereken altyapıyı Çalık YEDAŞ dışında tamamlayan bir dağıtım bölgesi bulunmadığını vurguladı. Nurettin Türkoğlu, bazı bölgeler hazır olsa bile, tüm bölgelerde bu altyapı kurulmadan tüketicilere tazminat uygulamasının başlatılamayacağını anlattı. Türkoğlu "Yani bu konudaki uygulamanın ertelenmesi kaçınılmaz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler