1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkoğlu: Bu yıl 5,3 milyon TL Ar-Ge yatırımı yapacağız

Türkoğlu: Bu yıl 5,3 milyon TL Ar-Ge yatırımı yapacağız

EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, 2021 yılında Ar-Ge alanında 5,3 milyon TL yatırım yapmayı planladıklarını açıkladı.

Türkoğlu: Bu yıl 5,3 milyon TL Ar-Ge yatırımı yapacağız

Enerji Günlüğü - EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, 2021 yılında Ar-Ge alanında 5,3 milyon TL yatırım yapmayı planladıklarını açıkladı.

EPİAŞ 6. Genel Kurul toplantısı EPİAŞ’ın Maslak’taki yerleşkesinde gerçekleşti. Yapılan oylamada Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Abdullah Tancan yeniden seçildi. Ayrıca Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği’ne Alparslan Bayraktar, Yönetim Kurulu üyeliklerine Mehmet Ertürk, Mustafa Karahan, Muhammed Mahmut Er, Faruk Bostancı ve Talat Ulussever seçildi.

EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu yaptığı konuşmada Vadeli Elektrik Piyasası-VEP, , Vadeli Doğal Gaz Piyasası-VGP ve Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti Belgesi (YEK-G Belgesi) sisteminin bu sene açılacağını hatırlatarak, “Bu sene açmayı planladığımız vadeli piyasalarla ve YEK-G sistemi ile birlikte 2021 yılının EPİAŞ’ın yılı olacağına inanıyoruz. EPİAŞ olarak yenilikleri takip ediyor ve çalışmalarımızda teknolojik gelişmeleri kullanıyoruz. Bu kapsamda bu sene 5,3 milyon TL tutarında Ar-Ge alanında yatırım yapmayı planlamaktayız” dedi.

“ELEKTRİĞİN %40’INDAN FAZLASI EPİAŞ’TA İŞLEM GÖRÜYOR”

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Coronavirüs pandemisi ile mücadele içinde geçen 2020 yılında piyasaların bu süreçte aksamadan işletilmesi için gerekli bütün tedbirleri aldıklarını ifade eden Türkoğlu, “Gün Öncesi Piyasamızda işlem hacmi geçen yıla oranla yüzde 27 artarak 103,71 milyar TL; Gün İçi Piyasamızda ise işlem hacmi geçen seneye göre yüzde 38 artışla 3,8 milyar TL şeklinde gerçekleşti. Ülkemizdeki elektrik enerjisinin yüzde 40’ından fazlası EPİAŞ’ın işlettiği piyasalarda işlem görmektedir. Bu amaçla piyasalarımızın daha etkin, şeffaf ve katılımcı olması için çalışmalarımızın devam ettiğini hatırlatmak isterim” dedi.

“OTSP BÖLGESİNDE İLK VE TEK DOĞAL GAZ PİYASASI”

Konuşmasında EPİAŞ tarafından işletilen Organize Toptan Doğal Gaz Satış Piyasası’na da değinen Türkoğlu, “1 Eylül 2018’den itibaren faaliyetlerini sürdüren OTSP, bölgemizde doğal gaz fiyatının serbest piyasada oluştuğu ilk ve tek ülke olma özelliğine sahip. Geçen sene OTSP’de yıllık toplam eşleşme miktarı 2,08 milyar Sm3’le yaklaşık 3 milyar TL’lik işlem gerçekleşti” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler