1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkoğlu, Dünya Kalite Elçisi seçildi

Türkoğlu, Dünya Kalite Elçisi seçildi

Enerji Günlüğü - YEDAŞ, Business Initiative Directions (BID) tarafından ‘2016-2018 Yılı Kalite Elçisi’ unvanına layık görülen Türkiye’nin ilk...

Türkoğlu, Dünya Kalite Elçisi seçildi

Enerji Günlüğü - YEDAŞ, Business Initiative Directions (BID) tarafından ‘2016-2018 Yılı Kalite Elçisi’ unvanına layık görülen Türkiye’nin ilk ve tek şirketi oldu.

Samsun, Ordu, Amasya, Sinop ve Çorum illerinde 3 milyondan fazla kişiye elektrik ulaştıran Yeşilırmak Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (YEDAŞ), BID’nin düzenlediği ‘İnovasyon, Teknoloji ve Toplam Kalite Yönetimi Kongreleri’ne, ‘2016-2018 Yılı Kalite Elçisi’ (Quality Ambassador) unvanıyla katılacak.

ARTIK ÖDÜL ALAN DEĞİL VEREN ŞİRKET OLACAK

2013 yılında tanıştığı ve 3 yıl boyunca kurumsal ve operasyonel mükemmellik alanında ‘sürdürülebilir ilişkiler’ kurduğu BID tarafından ‘Kalite Elçisi’ (Quality Ambassador) unvanına layık görülen YEDAŞ’ın Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu’na resmi davet mektubu gönderen BID Başkanı Jose E. Prieto, “YEDAŞ, iş ve meslek dünyasına rol model uygulamalarıyla liderlik etmeye hazır” dedi. Bu yıl dünyanın ve Avrupa’nın en büyük şehirlerinde düzenlenecek olan BID Kongreleri’ne, ‘2016-2018 Yılı Kalite Elçisi’ unvanıyla katılacak olan YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Artık ödül alan değil, ödül veren şirket olacağız” dedi.

“YEDAŞ, İŞ DÜNYASINA LİDERLİK ETMEYE HAZIR”

YEDAŞ’ı, rol model uygulamalarıyla iş ve meslek dünyasına liderlik etmeye hazır gördükleri için ‘2016-2018 Yılı Kalite Elçisi’ seçtiklerini belirten BID Başkanı Jose E. Prieto mektubunda, YEDAŞ’la iletişim kurmaktan onur duyduğunu belirttiği. Prieto şu ifadeleri kullandı:

“21 Aralık 2015 tarihinde İspanya’nın Madrid Kenti’nde bir araya gelen BID Yürütme Komitesi, YEDAŞ’ı, 2016-2018 yılları arasını kapsayan dönem için ‘Kalite Elçisi’ olarak temsil etmesine karar vermiştir. Sayın Türkoğlu, 2016 yılında Cenevre, Frankfurt, Paris, Madrid, Londra ve New York şehirlerinde gerçekleşecek olan İnovasyon, Teknoloji ve Toplam Kalite Yönetimi Kongreleri’nde, Mükemmellik Nişanı’na sahip ‘2016-2018 Yılı Kalite Elçisi’ olarak davet edilmiştir. Bu atama ‘Sürdürülebilir Kalite’ uygulamalarınızın analiz, geliştirme, ölçüm ve kontrol edilmesinde öncülük edecektir ve yine bu atamayı mükemmelliğin bir işareti olarak görmenizi isterim.”

“YEDAŞ ÜLKEMİZİ GURURLA TEMSİL EDİYOR”

YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu konuya ilişkin değerlendirmesinde “Kalite, Liderlik, Teknoloji ve Sürdürülebilirlik’ anlayışını yönetim modeliyle içselleştiren şirketleri ödüllendiren Business Initiative Directions (BID) tamamen bağımsız bir kuruluş. 2013 yılında tanıştığımız BID tarafından Uluslararası Mükemmellik ve İş Prestiji Ödülleri’nde Altın, Platin ve Elmas Tacı Ödülleri’ne layık görülen şirketimiz, artık ödül alan değil, adayları ödüllendiren, ‘kalitenin elçisi’ unvanına sahip olmuştur” dedi.

Geçtiğimiz yıl ‘BID Komite Üyesi’, bu yıl da ‘2016-2018 Yılı Kalite Elçisi’ seçilen Genel Müdür Türkoğlu, “Dünya üzerinde hizmet kalitesinde dünya standartları ile uyumunu belgeleyen şirketlere bu ödüllerin verilmesinde artık söz sahibiyiz. Bu unvana sahip ülkemizde başka bir şirket yok. Bu haklı gurur hem YEDAŞ için hem de ülkemiz için bir övünç kaynağıdır. Vizyonumuzda vurguladığımız gibi gerek kurumsal gerekse de operasyonel mükemmellik alanındaki pozitif enerjimizin meyvelerini topluyoruz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler