1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkoğlu: EPİAŞ karbon nötr bir şirket oldu

Türkoğlu: EPİAŞ karbon nötr bir şirket oldu

Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. - EPİAŞ Başkanı Ahmet Türkoğlu, EPİAŞ’ın bugün itibariyle karbon nötr bir şirket olduğunu söyledi. 

Türkoğlu: EPİAŞ karbon nötr bir şirket oldu

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. - EPİAŞ Başkanı Ahmet Türkoğlu, EPİAŞ’ın bugün itibariyle karbon nötr bir şirket olduğunu söyledi. 

EPİAŞ Başkanı Ahmet Türkoğlu YEK-G Piyasası Açılış Töreni’nde yaptığı değerlendirmede, gelecek nesillere daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir çevre bırakmak için EPİAŞ olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını belirtti. Türkoğlu, “Bugün itibariyle EPİAŞ karbon nötr bir şirket olmuştur” dedi. 

Türkoğlu, yaygın adıyla yeşil sertifika piyasası olan YEK-G ile amaçlananın elektriğin üretimi ve tüketiminde yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının yaygınlaştırılarak sektöre yeni bir kaynak oluşturulması ve çevrenin korunmasına katkı sağlamak olduğunu belirtti. Katılımcılara şeffaf ve güvenilir bir ortam sağlamayı amaçlayan YEK-G sistemi ile birlikte yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı bütün aşamalarda belgelendirileceklerini kaydeden Türkoğlu, sistem ile yenilenebilir enerji kullanma bilincinin arttırılması ve desteklenmesine katkı sağlanacağını ve kişilerin satın aldıkları enerjinin kaynağı hakkında tercih hakkı olacağını ifade etti. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler