1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkoğlu: Tüm dünyada aktif olarak ilişkilerimizi geliştiriyoruz

Türkoğlu: Tüm dünyada aktif olarak ilişkilerimizi geliştiriyoruz

Türkiye elektrik piyasalarındaki işlem hacminin yaklaşık yüzde 45’i, EPİAŞ’ın işlettiği ve uzlaştırmasını gerçekleştirdiği piyasalarda gerçekleşti.

Türkoğlu: Tüm dünyada aktif olarak ilişkilerimizi geliştiriyoruz

Enerji Günlüğü - EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, sadece Avrupa özelinde değil tüm dünyada aktif olarak, ilişkilerini geliştirdiklerini kaydetti.

1.Uluslararası Enerji Kongresinde konuşan Enerji Piyasaları İşletme AŞ (EPİAŞ) Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, EPİAŞ’ın faaliyetleri konusunda bilgiler verdi. 2022 yılının önemli gelişmelerin yaşandığı oldukça hareketli bir yıl olduğunu belirten Türkoğlu, “Tüm bu gelişmeler çerçevesinde Türkiye elektrik piyasalarındaki işlem hacminin yaklaşık yüzde 45’inin, EPİAŞ’ın işlettiği ve uzlaştırmasını gerçekleştirdiği piyasalarda gerçekleştiğini söyleyebiliriz. Dünya genelinde organize enerji piyasalarını işletme noktasında birçok piyasa işletmecisi yalnızca organize piyasaları işletirken EPİAŞ olarak işlettiğimiz piyasaların uzlaştırma, teminat, faturalama gibi mali işlemlerini gerçekleştirmekte ve merkezi karşı taraf hizmeti de vermekteyiz. EPİAŞ olarak uluslararası alanda son derece aktif olduğumuzu söyleyebilirim. Avrupa Enerji Borsaları Birliği Europex Yönetim Kurulu üyesiyiz. Uzman personelimizde çalışma gruplarında aktif bir şekilde çalışıyor, sadece Avrupa özelinde değil tüm dünyada aktif olarak, ilişkilerimizi geliştiriyoruz” ifadelerini kullandı. 

Önceki ve Sonraki Haberler