1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkoğlu: Türkiye yenilenebilirde Avrupa ülkelerinden daha iyi

Türkoğlu: Türkiye yenilenebilirde Avrupa ülkelerinden daha iyi

EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, Türkiye’de Almanya’daki kömürden üretilen elektrikten daha az miktarda kömürden elektrik üretildiğini söyledi.

Türkoğlu: Türkiye yenilenebilirde Avrupa ülkelerinden daha iyi

Enerji Günlüğü - EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, Türkiye’de Avrupa ortalamasına yakın seviyelerde yenilenebilir enerji üretilirken, konvansiyonel kaynaklardan Avrupa’dan daha az miktarlarda üretim yapıldığını söyledi. 

EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, Uluslararası Enerji Ajansı verilerine göre Türkiye’nin elektrik piyasasının her seviyede rekabet sunması açısından Avrupa ile eş değer seviyede rekabetçi olduğunu hatırlattı. Türkoğlu, Türkiye’nin yenilenebilir enerjide bir çok Avrupa ülkesinden çok daha iyi konumda olduğunu belirterek, “Yenilenebilir enerjide Avrupa ortalamasına yakın seviyelerde üretim yapılırken, konvansiyonel kaynaklardan Avrupa’dan daha az miktarlarda üretim yapılmaktadır” dedi.

Örnek olarak Almanya’yı veren Türkoğlu, “Türkiye’de, Almanya’daki kömürden üretilen elektrikten daha az miktarda kömürden elektrik üretimi gerçekleştirilmektedir. Doğal Gaz’da da durum aynı. Ülkemizde Almanya, Fransa ve İtalya’dan daha az miktarda  doğalgazdan elektrik üretiliyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin kurulu gücünün 2000 yılında 27,9 GW iken, uygulanan doğru politikalar sayesinde bugün 103,2 GW’a çıktığını kaydeden Türkoğlu, böylece Türkiye’nin Avrupa’da 6’ıncı, Dünyada ise 14’üncü sıraya yükseldiğini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler