1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkoğlu: Türkiye’de yenilenebilir enerjiye yatırım fırsatları var

Türkoğlu: Türkiye’de yenilenebilir enerjiye yatırım fırsatları var

EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, yenilenebilir enerjinin depolanma sorunları nedeniyle nükleer santrallerin önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Türkoğlu: Türkiye’de yenilenebilir enerjiye yatırım fırsatları var

Enerji Günlüğü - EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu “Türkiye’de yenilenebilir enerjiye ve yenilenebilir enerji teknolojik alt yapısını geliştirme faaliyetlerine dönük yatırım fırsatları olduğunu söyledi.

EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, Gebze Bilişim Vadisi’nde düzenlenen “Avrasya Ar-Ge, İnovasyon & Teknoloji Zirvesi ve Sergisi“nde “Enerji ve Geleceğe Küresel Bakış” başlıklı oturumda konuştu. 2021 yılında Vadeli Elektrik ve Vadeli Doğal Gaz Piyasaları ile Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti (YEK-G) Sistemi ve Piyasasını hayata geçirdiklerini hatırlatan Türkoğlu, “Yeni piyasalarımızı hayata geçirirken milli kaynaklar ile son teknolojileri kullanmaya gayret gösterdik” dedi. 

YEK-G SİSTEMİNDE BLOKZİNCİR TEKNOLOJİSİ KULLANILIYOR

EPİAŞ olarak yenilenebilir enerjinin kullanımını yaygınlaştırmak ve yenilenebilir enerji kullanımını desteklemek amacıyla geliştirilen Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti (YEK-G) Sistemi ve Organize YEK-G Piyasası’nı enerji sektörüne kazandırdıklarını belirten Türkoğlu, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen YEK-G Sistemi’nde blokzincir teknolojisinin kullanıldığını hatırlattı.

"YENİLENEBİLİRE YATIRIM YAPMA FIRSATLARI VAR”

Dünya ile karşılaştırıldığında Türkiye’nin yenilenebilir enerjide iyi bir konumda olunduğunu belirten Türkoğlu, enerjinin halihazırda depolanamamasının enerji konusunda dengesizlik yaratabileceğini ve bu nedenle nükleer santrallerin önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. 

Türkoğlu “Türkiye’de yenilenebilir enerjiye yatırım yapma noktasında fırsatlar var. Aynı şekilde buradaki teknolojik alt yapı geliştirme faaliyetlerine dönük fırsatlar olduğunu düşünüyorum. Bunların yanında nükleer işletme ve bakım konularında yatırım imkanları söz konusu. Bu alanların tamamına dönük fırsatlar olduğunu düşünüyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler