1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkoğlu: Uzun vadeli anlaşma tarifeleri gazdan elektrik üretimini azalttı

Türkoğlu: Uzun vadeli anlaşma tarifeleri gazdan elektrik üretimini azalttı

EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, Türkiye’nin mevcut uzun vadeli gaz sözleşmeleri ile şekillenen tarifenin gaz santrallerinin elektrik üretimindeki payının azalmasına neden olduğunu söyledi. 

Türkoğlu: Uzun vadeli anlaşma tarifeleri gazdan elektrik üretimini azalttı

Enerji Günlüğü - EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, Türkiye’nin mevcut uzun vadeli gaz sözleşmeleri ile şekillenen tarifenin gaz santrallerinin elektrik üretimindeki payının azalmasına neden olduğunu söyledi. 

28 Mart 2020 tarihinde yaşanan salgın hastalık nedeniyle video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen 3. Uluslararası Enerjide Risk Yönetim Konferansı 2020’de bir sunum yapan EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, Türkiye’nin mevcut uzun vadeli gaz sözleşmeleri ile şekillenen tarifenin gaz santrallerinin elektrik üretimindeki payının azalmasına neden olduğunu söyledi. 

RUSYA'YA DOĞALGAZ FİYAT MESAJI

Özellikle Rusya ve Türkiye‘den sektör temsilcilerinin yanısıra politika yapıcıların da katıldığı konferansta “TRANSITION TO A LOW-CARBON ECONOMY – THREATS OR NEW PROSPECTS FOR DEVELOPING OIL AND GAS PRODUCTION AND PROCESSING?” oturumunda Rusya Enerji Borsası (SPIMEX) CEO’su Alexey Rybnikov ile birlikte ayrıntılı bir sunum yapan Türkoğlu, özellikle pandemi sırasında dünya ve Avrupa enerji piyasalarının nasıl etkilendiğine, piyasa operatörlerinin enerji piyasalarında nasıl bir rol oynayabileceğine ve EPİAŞ’ın Türkiye’nin mevcut doğalgaz sözleşmelerinin sonlanmasına nasıl hazırlandığına odaklandı. 

Her kriz ortamının aynı zamanda bir fırsat olduğuna değinen Türkoğlu, piyasa katılımcılarının pozisyon alabilmeleri için gerekli ürün ve hizmetlerin Dünya genelinde tüm piyasa işletmecileri tarafından sağlanması gerektiğine işaret etti. 

Ahmet Türkoğlu yapmış olduğu sunumda Vadeli Elektrik Piyasasının yıl sonu, Vadeli Gaz Piyasasının ise 2021’de açılacağını vurguladı. Ahmet Türkoğlu sunumunda piyasa işletmecisi olarak dünya ve Avrupa piyasalarını yakından gözlemleyip, katılımcıların ihtiyaçları doğrultusunda gerekli araçları sağlamak adına EPİAŞ’ın çalışmalarına devam ettiğine değindi. 

Konferans çerçevesinde, “Küresel enerji dönüşümünün kurumsal risk yönetimi stratejileri ve enerji şirketlerinin sürdürülebilirliği üzerindeki etkileri, yüksek enerji fiyatlarında yaşanan değişkenlik, salgın hastalık ve buna benzer ortamlarda enerji projelerine yapılan yatırımların nasıl olması gerektiği, dijitalleşmenin üretim sürecinde risk yönetim aracı olarak nasıl kullanılacağı, petrol ve doğal gaz üreticileri ve rafinerileri için düşük karbonlu ekonomiye geçiş beklentilerinin neler olacağı” konuları görüşüldü.

Önceki ve Sonraki Haberler