1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkoğlu: VEP, VGP ve YEK-G projelerimiz devam ediyor

Türkoğlu: VEP, VGP ve YEK-G projelerimiz devam ediyor

EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, Vadeli Elektrik Piyasası’nı yakın zamanda, Vadeli Doğal Gaz Piyasası’nı da 2021 yılının son çeyreğinde açmayı planladıklarını söyledi.

Türkoğlu: VEP, VGP ve YEK-G projelerimiz devam ediyor

Enerji Günlüğü - EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, Vadeli Elektrik Piyasası’nı yakın zamanda, Vadeli Doğal Gaz Piyasası’nı da 2021 yılının son çeyreğinde açmayı planladıklarını söyledi.

Her sene kamu ve özel sektör temsilcilerini buluşturan Şeffaflık Çalıştayı geniş bir katılımla gerçekleştirildi. EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu yaptığı açılış konuşmasında, 2021 yılının enerji sektörü açısından güzel gelişmelerin yaşanacağı bir yıl olacağını kaydetti. Türkoğlu, “Vadeli Elektrik Piyasamızı yakın zamanda açmayı planlıyoruz. Vadeli Doğal Gaz Piyasası’nın açılması için de çalışmalarımız tüm hızıyla sürmekte. VGP’yi de 2021 yılının son çeyreğinde açmayı planlıyoruz. Bunun yanı sıra Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti (YEK-G) Sistemi’ne yönelik çalışmalarımıza da devam ediyoruz. 2021 yılında işletmeye alınacak olan bu sistem sayesinde tüketicilerin tüketimlerini yenilenebilir enerjiden sağlaması belgelendirilerek garanti altına alınmış olacaktır. YEK-G Sistemi ayrıca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın duyurduğu Yeşil Tarife’ye de (YETA) alt yapı oluşturacaktır” şeklinde konuştu.

ŞEFFAFLIK PLATFORMU YENİLENECEK

Şeffaflık Platformu’nun yenilenmesi çalışmalarına da değinen Türkoğlu, “Önemli bir kullanıcı kitlesine ulaşan Şeffaflık Platformunun ikinci versiyonu için iş geliştirme çalışmalarımız devam ediyor. 2021 yılında hayata geçirmeyi hedeflediğimiz proje ile; kullanıcı dostu yenilenmiş bir ara yüz, arttırılmış bir hizmet kalitesi ile sürdürülebilir bir veri altyapısını piyasamıza kazandırmayı hedefliyoruz. Program akışı içerisinde proje ile ilgili sizlerin de görüş ve katkılarınızı bizlerle paylaşmanızı bekleriz” dedi.

Çalıştay’da Şeffaflık Platformu’nda yayınlanan mevcut verilerin yanı sıra yeni verilerin hangilerinin olacağı VEP, VGP, YEK-G Piyasalarında yayımlanacak veri önerileri gibi konular konuşuldu. Ayrıca gelecek sene açılması planlanan Vadeli Gaz Piyasası ile ilgili bir sunum da gerçekleştirildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler