1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. TÜRKONFED, Avrupa KOBİ Birliği`ne katıldı

TÜRKONFED, Avrupa KOBİ Birliği`ne katıldı

Enerji Günlüğü - Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Türkiye KOBİ’lerinin Avrupa’da temsilini sağlayacak Avrupa KOBİ Birliği...

TÜRKONFED, Avrupa KOBİ Birliği`ne katıldı

Enerji Günlüğü - Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Türkiye KOBİ’lerinin Avrupa’da temsilini sağlayacak Avrupa KOBİ Birliği (UEAPME) üyeliğine imza attı.

Türkiye’nin bağımsız, gönüllü ve sivil iş dünyası örgütlerinden TÜRKONFED, 10’uncu Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı 350’e yakın delegenin katılımıyla gerçekleştirdi. 20 federasyon altında toplanan 1412 dernek ile 208 milyar dolarlık iş hacmine sahip 11 binden fazla iş insanını temsil eden TÜRKONFED'in Genel Kurulu’nda, Türkiye KOBİ’lerini Avrupa düzeyinde temsil etmesine olanak sağlayan, UEAPME üyeliğinin imza töreni de gerçekleşti.

Törene UEAPME Yönetim Kurulu Başkanı Gunilla Almgren katıldı. Türk iş dünyasının en etkin Konfederasyonları arasında yer alan TÜRKONFED, AB politikalarının belirlendiği sistemin bir parçası olarak Türk iş dünyasını Avrupa Birliği seviyesinde temsil edebilecek bir güce ulaştı. Üyelikle Türk KOBİ’lerinin AB dış ticaretine farklı bir pencere açılmış oldu.

KİŞİLERE DEĞİL KONULARA TARAF

Genel Kurulun açılışında konuşan TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça, Konfederasyonun bağımsızlık ve şeffaflık ilkeleriyle kurumlara ve kişilere değil, konulara ve görüşlere taraf olma anlayışıyla yola devam ettiklerini belirterek, “Gücümüzü ‘güçlü Türkiye için çalışan bünyemizdeki her siyasi görüşten ve her inançtan olan iş insanlarından alıyoruz” dedi.

TÜRKONFED’in her yıl bir konu üzerinde çalıştığını son olarak Orta Gelir Tuzağı’ndan Çıkış raporunda orta gelişmiş demokrasi tuzağına dikkat çektiklerini belirten Onatça “Ülkemiz zenginleşmek için demokratikleşmeye, demokratikleşmek için zenginleşmeye hız vermeli. Daha zengin, daha gelişmiş, demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla mükemmel işlediği mutlu, huzurlu, müreffeh bir Türkiye hayalini gerçekleştirmenin yolu AB’ye tam üyelikle daha kolay olabileceğini savunuyoruz. Bu kapsamda UEAPME üyeliğimizin Türkiye’nin AB üyeliğine bir adım daha yaklaşması için önemli olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

KOBİ’LERİN KURUMSALLAŞMASI

Her yıl gerçekleştirdikleri rapor çalışmasının bu yıl ki konusunun ‘KOBİ’lerin Kurumsallaşması ve Verimliliklerinin Arttırılması’ olarak belirlendiğini ifade eden Onatça, “Bu çalışmayla KOBİ’lerimizin dünyayla rekabetlerine katkı sağlayacak girişimleri, engel ve sorunlarının ortadan kaldırılması yönünde çaba göstereceğiz. Ayrıca, bu çalışmanın UEAPME üyeliğimizle birlikte, Türkiye’deki ve Avrupa’da ki KOBİ’lerin karşılıklı işbirliği imkanlarının belirlenmesi için de bir fırsat yaratacağını umuyoruz” dedi.

MUHARREM YILMAZ: REKABETE KATKI

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz da yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Son dönemlerde Türkiye’nin yakalamış olduğu büyüme ve gelişme çizgisinin sürdürülmesi bölgesel ve sektörel dengelerin entegre ve sağlıklı bir şekilde oluşmasına bağlıdır. Türkiye’nin ekonomik yapısının bölgesel ve sektörel boyutuna odaklı olarak kurulmuş olan ve 10. Yılını idrak eden Türkiye Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) bu alanda önemli düşünsel ve örgütsel katkılarda bulunmuştur. İnanıyorum ki(Avrupa Esnaf Sanatkar ve Kobi Birliği) UEAPME’ye bu yıl itibarıyla gerçekleştirilmiş olan üyelik Türk KOBİ’lerinin Avrupa Birliği ve uluslararası pazarlara daha fazla açılabilmesi konusundarekabet gücü kazanmalarına katkıda bulunacaktır. TÜRKONFED’in gelecekte örgütsel olarak gelişeceğine veKOBİ iş dünyasının uluslararaası standartlarda gelişmesine katkıda bulunacağınainancım tamdır.”

GUNILLA ALMGREN: YENİ KAPILAR AÇILACAK

İmza töreninde konuşan UEAPME Başkanı Gunilla Almgren de Avrupa’da 80 üye organizasyona üye 12 milyon şirketi temsil ettiklerini belirterek, TÜRKONFED üyeliğinin yeni işbirliklerine kapı açacağını söyledi. TÜRKONFED’in Türkiye’de, UEAPME’nin de Avrupa Birliği’nde KOBİ’lerin lobicilik faaliyetlerine destek verdiğini anlatan Almgren, ‘Birbirini dinle, birbirinden öğren’ prensibiyle hareketin yararına dikkat çekerek, "İmzaladığımız üyelik anlaşmasıyla Türkiye ve Avrupa Birliği KOBİ’lerinin lobi faaliyetlerinden dış ticarete birçok alanda menfaatleri olacağını umuyorum" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler