1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Turkuaz GES elektrik üretimine başladı

Turkuaz GES elektrik üretimine başladı

Enerji Günlüğü - Ezinç Grup’un Kayseri’de kurduğu Turkuaz Güneş Enerji Santrali hizmete girdi.Ezinç Grup’un Kayseri’de Avrupa’nın en büyük...

Turkuaz GES elektrik üretimine başladı

Enerji Günlüğü - Ezinç Grup’un Kayseri’de kurduğu Turkuaz Güneş Enerji Santrali hizmete girdi.

Ezinç Grup’un Kayseri’de Avrupa’nın en büyük lavabo fabrikası için, 54 bin m2 alan üzerine kurduğu, 13 bin 200 adet panelin kullanıldığı, 3 bin 432 MWp kapasiteli Turkuaz Güneş Enerjisi Santrali hizmete girdi.

Santralde bir çok mühendislik detayının ilk kez uygulandı veTUV NORD onaylı yerli aksam ile üretilen Türkiye’nin ilk Güneş Enerji Santrali oldu.

YILLIK 700 BİN DOLAR KAZANÇ

Ezinç Genel Müdürü Mahmut Ezinç, Santral’den yıllık ortalama 5 Milyon kWh enerji üretimi gerçekleştirileceğini belirterek, bu rakamın günlük ortalama 9 KW ihtiyacı olan, 1500 evin elektrik ihtiyacına denk geldiğini vurguladı. Bu santral ile yıllık ortalama 3 bin ton karbondioksit salınımının engelleneceğini söyleyen Ezinç, “Yani yıllık ortalama 250 bin ağaç doğaya kazandırılmış olacak. Ekonomikolarak baktığımızda da, 3 MW GES tesisi ile yaz aylarında günde ortalama 3 bin dolar değerinde elektrik üretimi gerçekleştiriyoruz. Yılda yaklaşık 700 bin dolarkazanç sağlıyoruz” dedi.

6 KEBAN BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ GES TÜRKİYE'YE YETER

Türkiye’nin 2015’te yıllık enerji tüketiminin 260 milyon megawatt olduğunu söyleyen Ezinç,bu ihtiyacı karşılayabilmek için 180 bin MW kurulu güce sahip GES’e ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Ezinç, “Bu GES için 360 bin hektar alana ihtiyacımız vardır. 6 adet Keban Barajı büyüklüğü kadar bir alana kurulacak Güneş Enerji Santrali, Türkiye’nin toplam enerji ihtiyacını karşılayabilecektir. Türkiye‘nin elektrik ithalat faturası 54.9 milyar dolardır. Bu ihtiyacı 130 bin MW gücünde Güneş Enerjisi Santrali kurularak karşılanabilir” şekinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler