1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TÜSİAD: Sübvansiyon yerine verimlilik yatırımları teşvik edilsin

TÜSİAD: Sübvansiyon yerine verimlilik yatırımları teşvik edilsin

TÜSİAD, büyük enerji tüketicilerinin enerji fiyatlarının sübvansiyonu yerine verimlilik yatırımlarının kamu tarafından daha fazla teşvik edilmesini tercih ettiklerini açıkladı.

TÜSİAD: Sübvansiyon yerine verimlilik yatırımları teşvik edilsin

Enerji Günlüğü - TÜSİAD, büyük enerji tüketicilerinin enerji fiyatlarının sübvansiyonu yerine verimlilik yatırımlarının kamu tarafından daha fazla teşvik edilmesini tercih ettiklerini açıkladı.

‘11.  Türkiye Enerji Zirvesi’nde gerçekleştirilen “Tüketici Odağıyla Enerjinin Dönüşümü” başlıklı TÜSİAD özel oturumunda TÜSİAD ilk kez anket sonuçlarını paylaştı. TÜSİAD’ın enerji başta olmak üzere farklı sektörlerden enerji tüketimleri yüksek olan 53 büyük tüketici ile yaptığı  ‘Büyük Enerji Tüketicisi Anketi’ çalışması; “Enerji yatırımları ve verimlilik”, “Piyasa mekanizmaları” ve “Karbonsuzlaşma” başlıklarından oluştu. 

Yeşil ve dijital dönüşümün Türkiye enerji sektörüne etkisinin analizi, enerji tüketicisi tarafındaki risklerin, fırsatların ve farkındalığın tespiti amacıyla hazırlanan “Büyük Enerji Tüketicisi Anketi” ile sürdürülebilir ve etkin piyasa koşullarının sağlanması için, enerji tüketicisinin ve üreticisinin beklentilerinin ortak paydada buluşturulması hedeflediklerini belirten TÜSİAD Enerji Çalışma Grubu Başkanı Kıvanç Zaimler, anketin en dikkat çekici cevabının ‘Teşvik mi? Sübvansiyon mu?’ sorusuna verildiğini belirterek; “Büyük enerji tüketicileri, enerji fiyatlarının sübvansiyonu yerine rekabet avantajını doğrudan etkileyecek verimlilik/ öz tüketim yatırımlarının kamu tarafından daha fazla teşvik edilmesini çok büyük bir oranda çıktı” dedi.  

Önceki ve Sonraki Haberler