1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TÜSİAD’dan enerji yatırımlarında öngörülebilirliğe vurgu

TÜSİAD’dan enerji yatırımlarında öngörülebilirliğe vurgu

Enerji Günlüğü - TÜSİAD Enerji Çalışma Grubu, enerji sektörünün mevcut zorluklarının yönetilmesi ve yüksek potansiyelinin değerlendirilmesi açısından...

TÜSİAD’dan enerji yatırımlarında öngörülebilirliğe vurgu

Enerji Günlüğü - TÜSİAD Enerji Çalışma Grubu, enerji sektörünün mevcut zorluklarının yönetilmesi ve yüksek potansiyelinin değerlendirilmesi açısından öngörülebilir ve sürdürülebilir olması gerektiğine vurgu yaptı.

Antalya’da düzenlenen 9. Türkiye Enerji Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen ‘Sürdürülebilir Gelecek İçin Sürdürülebilir Enerji’  başlıklı oturumda değerlendirmelerde bulunan TÜSİAD Enerji Çalışma Grubu konuşmacıları enerji sektöründe yaşanan gelişmelerin devamlılığı için öngörülebilirliğe vurgu yaptı. 

Elektrik ve doğalgaz sektörlerine ilişkin mevcut durumun ele alındığı özel oturumda Finansal sürdürülebilirlik, öngörülebilirlik, rekabetçilik ve verimlilik unsurları çerçevesinde iyileştirme alanlarına ilişkin öneriler paylaşıldı.

TÜSİAD Enerji Çalışma Grubu Başkanı Kıvanç Zaimler oturumda "Öngörülebilirliği daha da güçlendirilmiş ve sürdürülebilir enerji piyasalarının hem sektörün bugününün ve mevcut zorluklarının yönetilmesi, hem de gelecekteki potansiyelin ekonomimize ve tüm paydaşlara en yüksek seviyede değer katacak şekilde değerlendirilebilmesi açısından önemli olduğunu" vurguladı. 

BÜYÜME VERİMLİLİK BAZLI OLMALI

TÜSİAD Enerji Çalışma Grubu Başkan Yardımcısı Arkın Akbay ise yaptığı değerlendirmede “Öngörülebilirliğin bize yeni projelerle geri döneceğini düşünüyorum. Geçmişteki büyümeler tüketim bazlıydı gelecekte ise verimlilik bazlı olmak zorunda. Verimlilik önemli” ifadesini kullandı.

SOSYAL BOYUT GÖZÖNÜNDE BULUNDURULMALI

TÜSİAD Enerji Çalışma Grubu Üyesi Elif Düşmez Tek ise elektrik ve doğalgaz piyasalarında bugüne nasıl gelindiğine ilişkin bir değerlendirmenin ardından, sosyal boyutu da gözönde bulunduran maliyetleri yansıtan rekabetçiliği yüksek bir tedarik piyasası arzuladıklarını kaydetti.

Sabiha KÖTEK - Antalya / Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler