1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Tuz çıkarmak için enerji tesisi kurulacak

Tuz çıkarmak için enerji tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kırıkkale’nin Delice ilçesinde bulunan 8 milyar tonluk kaya tuzu rezervine 100 milyon...

Tuz çıkarmak için enerji tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kırıkkale’nin Delice ilçesinde bulunan 8 milyar tonluk kaya tuzu rezervine 100 milyon dolarlık bir yatırım yapılacağını söyledi. Yatırımla birlikte 300 kişiye istihdam sağlanacağını da söyleyen Bakan Yıldız, “Delice’deki tuz madeninde rafine tuz ve klor alkali üreteceğiz. Yanına da yerli kömürle çalışan 5 megavatlık bir enerji tesisi kuracağız. Burada sofralık tuzu sağlığımıza uygun bir şekilde çözelti kullanarak çıkaracağız. Üretim şekli tahminen günlük 50 kamyon şeklinde olacak” diye konuştu.

RAFİNE TUZ VE KLOR ALKALİ

Bakan Yıldız, Kırıkkale’nin geleceği için 8 milyar tonluk bir kaya tuzu rezervinin ekonomiye kazandırılmasıyla ilgili harekete geçtiklerini belirtti. Yıldız, “Rafine tuz ve klor alkali üretim tesisinin temelini bu yıl içerisinde inşallah atmış olacağız. Tesisin 2015’e kadar devreye girmesi için yoğun bir çaba sarf edeceğiz. TKİ’nin iştirakçi olduğu KİAŞ’ın hisselerinin çoğunluğuna sahip olduğu bu proje Eti Holding’in de katılımıyla yapılacak. Yaklaşık 100 milyon dolara yakın bir yatırım olacak. Türkiye’nin en büyük tesislerinden birini Kırıkkale’de yapmış olacağız. 300 kişilik bir istihdam işletmede olacak. Yapım sırasında daha fazla istihdama ihtiyacımız olacak” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler