1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi’ne 1.2 milyar dolar finansman

Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi’ne 1.2 milyar dolar finansman

Enerji Günlüğü - Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi’ne Dünya Bankası ve Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) tarafından 1.2 milyar dolar finansman...

Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi’ne 1.2 milyar dolar finansman

Enerji Günlüğü - Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi’ne Dünya Bankası ve Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) tarafından 1.2 milyar dolar finansman sağlandı.

Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi’nin geliştirilmesi için Dünya Bankası ve Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) tarafından sağlanan 1.2 milyar dolar finansmanın Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB)'na düşen kısmı da onaylandı. 

Botaş Genel Müdürü Burhan Özcan, Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Projesi Finansman Anlaşması İmza Töreni’nde konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Özcan, AIIB'den yapılan yazılı açıklamayla eş zamanlı olarak yaptığı açıklamada Özcan, Türkiye Tuz Gölü doğalgaz depolama tesisi için Dünya Bankası ve AIIB'den toplam $1.2 milyar finansman sağlandığını ve bunun Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB)'na düşen kısmının da onaylandığını açıkladı.

Dünya Bankası da 600 milyon dolar krediye onay verdiğini geçen ay açıklamıştı.

Tuz Gölü depolama tesisinin şu anda 550 milyon metreküp depolama kapasitesi bulunuyor. Kapasitenin 5.4 milyar metreküpe çıkarılması amaçlanıyor. Silivri'deki doğalgaz depolama tesisinin de benzer bir kapasiteye yükseltilmesi hedefleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler