1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tuzla fabrikasında temiz elektrik kullanan Evyap’a sertifika

Tuzla fabrikasında temiz elektrik kullanan Evyap’a sertifika

Evyap, Tuzla fabrikasındaki Kozmetik ve Aerosol üretim tesislerinde tükettiği elektriğin yenilenebilir kaynaklardan elde edildiğini belgeleyen I-REC sıfır karbonlu yeşil elektrik sertifikasını aldı.

Tuzla fabrikasında temiz elektrik kullanan Evyap’a sertifika

Enerji Günlüğü - Tuzla fabrikasındaki kozmetik ve aerosol üretim tesislerinde elektrik ihtiyacını yenilenebilir kaynaklardan sağlayan Evyap, I-REC Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası aldı.

Üretim tesislerinde yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen elektriğin kullanım oranını artırmayı hedefleyen Evyap, sürdürülebilir kaynak yönetimi için her alanda doğa dostu projeler geliştiriyor. Bu doğrultuda son olarak Evyap, Tuzla fabrikasındaki Kozmetik ve Aerosol üretim tesislerinde tükettiği elektriğin yenilenebilir kaynaklardan elde edildiğini belgeleyen I-REC sıfır karbonlu yeşil elektrik sertifikasını aldı. Sertifika; Evyap’ın kozmetik ve aerosol üretim tesislerinde üretilen markaları Arko Nem, Arko Men, Emotion, Blade, Privacy ürünlerinin yenilenebilir enerji kullanılarak üretildiğini belgeliyor. 

Ayrıca Evyap, ürün ambalajlarında da çevre dostu çözümler geliştiriyor. Son olarak; ambalajları yenilenen Emotion deodorant şişelerindeki alüminyum kullanımı %4,2 oranında azaltan Ar-Ge ekibi, daha az kâğıt ve plastik kullanımı ile ilgili projelerine devam ediyor.

“YEŞİL BİR GELECEK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Evyap Kişisel Bakım Genel Müdürü Özlem Esen konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Gelecek nesiller için yaşanabilir bir dünya bırakma hedefiyle kaynaklarımızı verimli kullanmaya ve yeşil bir gelecek için çalışmaya devam ediyoruz. İnsana, çevremize, doğaya ve dünyamıza değer veriyoruz. Bu vizyonla başlattığımız çevresel sürdürülebilirlik projemiz “Yeşil Evyap” ile dünyamızı daha yaşanır kılmaya katkıda bulunuyoruz. Bu doğrultuda aldığımız I-REC Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası, çevresel sürdürülebilirlik çalışmalarımız açısından büyük önem taşıyor’’ dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler