1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Üç Avrupa ülkesi 2020 yenilenebilir hedefine ulaştı

Üç Avrupa ülkesi 2020 yenilenebilir hedefine ulaştı

Enerji Günlüğü – İsveç, Bulgaristan ve Estonya şimdiden 2020 yenilenebilir enerji hedefini yakaladı. Diğer AB üyesi ülkelerin büyük çoğunluğu da...

Üç Avrupa ülkesi 2020 yenilenebilir hedefine ulaştı

Enerji Günlüğü – İsveç, Bulgaristan ve Estonya şimdiden 2020 yenilenebilir enerji hedefini yakaladı. Diğer AB üyesi ülkelerin büyük çoğunluğu da bu hedefe doğru istikrarlı bir şekilde yaklaşıyorlar.

Avrupa Birliğinin (AB) istatistik kurumu Eurostat’ın geçen hafta yayınladığı, 2012 yılı yenilenebilir enerji verilerine göre, AB üyesi üç ülke, İsveç, Bulgaristan ve Estonya şimdiden 2020 yenilenebilir enerji hedefini yakaladı.

28 üye ülkeden yirmisi ise 2020 yılı yenilenebilir enerji hedefine yarıdan fazla yaklaşarak iyi bir performans sergilerken, İngiltere’nin açık bir farkla hedefin çok gerisinde olması dikkat çekti.

AB ülkeleri arasında yenilenebilir enerjinin toplam enerji tüketiminde en fazla paya sahip olduğu ülkelerin başında yüzde 51 oranıyla İsveç geldi. İsveç'i gerçekte Norveç izlese de, AB üyesi olmadığı için,İsveç'iyüzde 35,8 ile Letonya, yüzde 34,3 ile Finlandiya ve yüzde 32,1 ile Avusturya izledi.

Eurostat ayrıca, AB yenilenebilir enerjinin toplam enerji tüketimindeki payının yüzde 14,1'e ulaştığını açıkladı.

Eurostat’a göre 2004’te yenilenebilir enerjinin toplam enerji tüketimindeki payı yüzde 8,3 seviyesindeydi. 2004-2012 arasında yenilenebilir enerjinin payının en fazla arttığı ülkeler ise İsveç, Danimarka ve Avusturya oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler